Επιτέλους! Αυτή ναι… είναι Πάφος!!! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σχεδόν δύο μήνες χρειάστηκε να περιμένει η Πάφος FC για να γευτεί και πάλι την χαρά της νίκης! Η ομάδα του Κάμερον Τόσακ “απέδρασε” με το εντυπωσιακό 0-3 από το “Δασάκι” κόντρα στον Εθνικό Άχνας και πήρε βαθιά ανάσα στην βαθμολογία. Ντεμπούτο με δύο γκολ έκανε ο Βαλακάρι για τους ΠΑΦΙΤΕΣ!

Οι φιλοξενούμενοι με το καλημέρα στον αγώνα έδειξαν τις προθέσεις τους χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον νεοφερμένο Φιλανδό. Ο Βαλακάρι μόλις στο 1ο λεπτό δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Μπογκαντίνοβ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η ομάδα του Τόσακ αύξανε την πίεση της προς την εστία του Εθνικού με αποτέλεσμα να βρει δίκτυα στο 33ο λεπτό. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Βαλακάρι ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια άδειασε τον αντίπαλο και εκτέλεσε τον Μπογκαντίνοβ για το 0-1 το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα της Άχνας ανέβηκε με αποτέλεσμα να επισκέπτεται πιο συχνά την εστία του Ρούτκο. Για κακή του τύχη ωστόσο βρήκε έναν εξαιρετικό Πάουλους Αραγιούρι απέναντι της, ο οποίος ήταν πραγματικός “βράχος” στην άμυνα της Πάφου.

Στο 72ο λεπτό ο Τόρρες έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού ο οποίος έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Βαλακάρι. Ο 20χρονος μέσος με άνεση έκανε από κοντά το 0-2 σημειώνοντας το δεύτερο του προσωπικό γκολ στο ματς.

Το κερασάκι στην τούρτα στην μεγάλη νίκη της Πάφου έβαλε ο Ανδρέας Παναγιώτου “Φιλιώτης” στο 83ο λεπτό. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής μετά από ωραία ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι στον Μπογκαντίνοβ και πλάσαρε σωστά για το τελικό 0-3.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι, ωστόσο ο Βινσέντ Λαμπάν παρότι ευστόχησε από την άσπρη βούλα, εντούτοις αντικανονικά έκανε προσποίηση στο τελευταίο βήμα πριν την εκτέλεση με αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα να ακυρώσει το γκολ.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα: