Αντίδραση ΑΠΟΕΛ κατά των συμφωνιών Πάφου και Απόλλωνα

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος εξέδωσε το επίσημο ΑΠΟΕΛ σχετικά με τις συμφωνίες για ποδοσφαιριστές ανάμεσα σε Πάφο FC και Απόλλωνα Λεμεσού.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Αγαπητοί κύριοι,

Αν πραγματικά θέλουμε να διαγωνιστούμε σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται επί ίσοις όροις  για όλες τις ομάδες και σε ένα πρωτάθλημα όπου οι κανονισμοί εφαρμόζονται πλήρως και με διαφάνεια, επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σε κάποιες δηλώσεις και σε κάποια δημοσιεύματα.

Έχουμε διαβάσει τις τελευταίες μέρες δηλώσεις εκπροσώπων τύπου από πλευράς Απόλλων και PAFOS F.C. οι οποίοι επικαλούνται συμφωνίες περί μη χρησιμοποίησης δανεικών ποδοσφαιριστών, σε μεταξύ των ομάδων τους αγώνες. Ταυτόχρονα υπάρχουν πολλά δημοσίευματα στον ηλεκτρονικό τύπο που επικαλούνται τέτοιες πληροφορίες.

Αν δεν γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, τότε να επιστήσουμε την προσοχή στο άρθρο 13.1 (5) των  ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΕΔ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ,  το οποίο αναφέρει τα εξής «Σε οποιαδήποτε συμφωνία υποσχετικής μεταγραφής μεταξύ δύο σωματείων δεν μπορεί να περιέχεται όρος ο οποίος θα επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο την κανονική συμπλήρωση των όρων υφισταμένου συμβολαίου του ποδοσφαιριστή ή να επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο την αγωνιστική δραστηριότητα του ποδοσφαιριστή. Αν τέτοιοι όροι υπάρχουν θα θεωρούνται άκυροι και χωρίς ισχύ.»

Αν λοιπόν οι εν λόγω δηλώσεις που φιλοξενούνται στα ΜΜΕ προέρχονται από την άγνοια των κανονισμών, τότε δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι περαιτέρω.

Αν όμως αυτές οι δημόσιες δηλώσεις καταλήξουν σε πρακτική εφαρμογή και διαπιστωθεί ότι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί ως βασικοί και αναντικατάστατοι σε προηγούμενους αγώνες, χωρίς κανένα λόγω τραυματισμού, δεν αγωνιστούν σε αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων τότε πλέον τα πειθαρχικά σώματα θα έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των κανονισμών.