Μουντιάλ 2018: Η Γαλλία νίκησε 1- 0 το Περού και προκρίθηκε στους 16

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με τέρμα του Εμπαπέ στο 34΄-ο νεότερος Γάλλος (19 ετών, 183 ημερών) που σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Νταβίντ Τρεγεγκέ από το 1998- η Γαλλία νίκησε απόψε 1-0 του Περού, σε αγώνα για την 2η αγωνιστική του 3ου Όμιλο και εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2018, σε αντίθεση με το Περού που αποκλείστηκε.

Ο αγώνας που διεξήχθη στην πόλη Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας ήταν καλός στο α` ημίχρονο όταν η Γαλλία κυριάρχησε και πέτυχε το μοναδικό της γκολ και μέτριος στο δεύτερο όταν το Περού προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν ένα δοκάρι με τον Ακίνο στο 50′ και μερικές υποψίες ευκαιριών.

Την τελευταία αγωνιστική στον όμιλο θα γίνουν οι αγώνες (26/6) Δανία-Γαλλία στη Μόσχα και Αυστραλία-Περού στο Σότσι. Η Αυστραλία έχει κάποιες ελπίδες πρόκρισης, αρκεί να ηττηθεί η Δανία από τη Γαλλία και η ίδια να νικήσει το αποκλεισμένο Περού.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά (89′ Ν’Ζονζί), Ματουιντί, Μπαπέ (74′ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (80′ Φεκίρ), Ζιρού
Περού (Αντόνιο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Ροδρίγκες (46′ Σανταμαρία), Ράμος, Αντβίνκουλα, Τράουκο, Γιοτούν (46′ Φαρφάν), Ακίνο, Κουέβα (82′ Ρουίντιας), Φλόρες, Καρίγιο, Γκερέρο