Μουντιάλ 2018: Με οδηγό τον Ρονάλντο πρώτη νίκη για Πορτογαλλία, 1-0 επί του Μαρόκου 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, μόλις στο τέταρτο λεπτό, ήταν αρκετό για την Πορτογαλία να πετύχει την πρώτη νίκη της στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι Ιβηρες επικράτησαν 1-0 του καλύτερου τους Μαρόκου στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου, και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16», ενώ αντίθετα οι Αφρικανοί μετά τη δεύτερη ήττα τους αποκλείστηκαν και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Ρονάλντο ξεκίνησε το ματς από εκεί που σταμάτησε την περασμένη Παρασκευή (15/6), απέναντι στην Ισπανία. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο άσος της Ρεάλ εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Ζοάο Μουτίνιο από τα δεξιά και με ωραία κίνηση και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το τέταρτο τέρμα του στη διοργάνωση και ξεπερνώντας τον Φέρεντς Πούσκας, για να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος σκόρερ όλων των εποχών με εθνική ομάδα.
Στη συνέχεια το Μαρόκο ανέβασε την απόδοσή του και φανέρωσε ξανά τα αμυντικά προβλήματα των Πορτογάλων, φτάνοντας με σχετικά άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Οι Αφρικανοί είχαν συνολικά οκτώ τελικές στο πρώτο μέρος,

Το Μαρόκο συνέχισε να πιέζει και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 57΄, όμως ο Ρουί Πατρίσιο έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Μπελχαντά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπενατιά σούταρε δυνατά αλλά άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο (89΄ Αντριέν Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα (59΄ Ζέλσον Μαρτίνς), Ζοάο Μάριο (70΄ Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Γκουέδες

ΜΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Μπενατιά, Ντα Κόστα, Ντιράρ, Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί (86΄ Φαϊρ), Ζίγιεκ, Μπελχαντά (75΄ Καρσελά), Νουρεντίν Άμραμπατ, Μπουταϊμπ (69΄ Ελ Καάμπι)