Πάλεψε ο Green Air Παφιακός αλλά δεν άντεξε στην Λευκωσία κόντρα στην Ομόνοια (εικόνες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Αν και βρέθηκε δύο φορές μπροστά στα σετ (0-1, 1-2), εντούτοις ο Green Air Παφιακός ηττήθηκε για δεύτερη φορά στην φετινή σεζόν από την Ομόνοια και απώλεσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στις νίκες το «τριφύλλι». Πιο ψύχραιμη παρουσιάστηκε η ομάδα της Λευκωσίας στην διαδικασία του «τάιμ-μπρέικ», παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με 3-2 στα σετ.

Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες στο πρώτο σετ μέχρι και που έφθασαν να είναι ισόπαλες 19-19. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα της Πάφου έδειξε περισσότερη θέληση και πήρε τελικά το σετ με 22-25.

Στο δεύτερο σετ η γηπεδούχος Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά με αποτέλεσμα να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα, το οποίο ωστόσο δεν κράτησε για πολύ, καθώς το σύνολο του Τόρε Αλεξάντερσεν ισοφάρισε σε 15-15. Εν τέλει οι «πράσινοι» της Λευκωσίας κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 στα σετ με σκορ 25-23, μιας και ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος.

Δείγμα της αποφασιστικότητας που είχαν οι περυσινοί πρωταθλητές κατάφεραν στο τρίτο σετ να ξαναπάρουν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, ο Παφιακός παίζοντας ωραίο βόλεϊ κατά διαστήματα επικράτησε με 23-25, κάνοντας το 1-2 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ έγινε μεγάλη «μάχη» καθώς μέχρι το τέλος του οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Και πάλι όμως οι πετοσφαιριστές της Ομόνοιας ήταν πιο ψύχραιμοι εκεί που «έκαιγε» η μπάλα επικρατώντας με 25-23 και ισοφαρίζοντας σε 2-2 στα σετ. Με την κατάκτηση του δεύτερου σετ η ομάδα της Λευκωσίας εξασφάλισε ταυτόχρονα και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, γεγονός που της δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα «Play-offs».

Στην διαδικασία του «τάιμ-μπρέικ» το «τριφύλλι» μπήκε με φόρα από το προηγούμενο σετ και κατάφερε να πάρει τη νίκη επικρατώντας με 15-8 και 3-2 στα σετ του Παφιακού.