Πετυχημένα τα “Κυριακίδεια” που έγιναν στον Στατό-Άγιο Φώτιο (pics)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα φετινά Κυριακίδεια στη γεννέτηρα του Μαραθωνοδρόμου-Ανθρωπιστή Στέλιου Κυριακίδη στο χωριό Στατός-Αγιος Φώτιος.

Ανεξίτηλες στη μνήμη θα μείνουν οι εικόνες των δρομέων που έτρεξαν στη διαδρομή των 14 km Cross Country. Ξεκινώντας από τη πλατεία του χωριού , περνώντας τη λεωφόρο Στέλιος Κυριακίδης στη συνέχεια ανέβηκαν στο ψηλότερο σημείο της Πάφου με υψόμετρο 1135μ όπου τους περίμενε το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Σαν κινηματογραφική ταινία η εναλλαγή των εικόνων , από τη τεχνίτη λίμνη στους αμπελώνες, από τη μυρωδιά του σταφυλιού στη μυρωδιά του πεύκου και από το πράσινο του δάσους Πάφου στα πορτοκαλοκίτρινα φύλλα των αμπελώνων.

Βραβεύτηκαν οι 6 πρώτες άντρες και οι 6 πρώτες γυναίκες με πήλινα χειροποίητα πιάτα αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες με ένα μπουκάλι κρασί και παραδοσιακό πήλινο ποτήρι κρασιού με αναγραμμένο το ονοματεπώνυμο τους.

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα το κέρδισε ο τελευταίος τερματίζοντας αθλητής που βραβεύτηκε επίσης με πήλινο πιάτο με το μήνυμα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».

Τα Κυριακίδεια υλοποιήθηκαν χάρη στη παρουσία των εθελοντών και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

*Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους χορηγούς και ανανεώνουν το ραντεβού για τον Οκτώβριο του 2019!