Έμεινε “όρθια” στην Αρμενία η βελτιωμένη Εθνική Κύπρου (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε διεθνές φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Έρεβαν, η Εθνική Κύπρου εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με το ματς απέναντι στην Σκωτία και εξήλθε ισόπαλη με σκορ 2-2 κόντρα στην Αρμενία.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τα ηνία του αγώνα και για περισσότερο την μπάλα στα πόδια, με την Εθνική μας να περιορίζεται ειδικά στο πρώτο μισάωρο του αγώνα στα αμυντικά της καθήκοντα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσμπάια στο παιχνίδι ήρθε στο 31ο λεπτό. Ο Ανδρόνικος Κακουλλής επιχείρησε το διαγώνιο σουτ ωστόσο η μπάλα κόντραρε και έφυγε έξω.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού η Εθνική μας κατάφερε να σκοράρει με τον Κακουλλή, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως όφσαϊντ. Οι επαναληπτικές προβολές αφήνουν εκτεθειμένο τον βοηθό διαιτητή, καθώς ο επιθετικός της Ομόνοιας φάνηκε να φεύγει από κανονική θέση.

Το επιθετικό κρεσέντο των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, καθώς στο 42ο λεπτό ο Τζιωνής από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Συγκεκριμένα αμυντικός των Αρμένιων την τελευταία στιγμή σταμάτησε των διεθνή μας.

Το γκολ που δικαιούταν βάση εμφάνισης στο πρώτο μέρος τελικά ήρθαν για την Κύπρο μας στο 43ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ανδρέας Καρώ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Το 0-1 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να πιέσουν από νωρίς για το γκολ της ισοφάρισης και τα κατάφεραν αρκετά νωρίς. Στο 50′ ο Ranos με πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Παναγή σημειώνοντας το 1-1.

Σαν να μην έθφανε το γκολ της ισοφάρισης για την Εθνική μας, στο 59′ οι Αρμένιοι κατάφεραν να φέρουν “τούμπα” τον αγώνα και πάλε με τον Ranos. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αυτή την φορά σκόραρε αφού πρώτα ντρίμπλαρε και τον Ανδρέα Παναγή.

Η είσοδος των Χριστοφή, Λοΐζου και Εφραίμ στον αγώνα από τον Τιμούρ Κετσμπάια έδωσε νέα πνοή στην επιθετική γραμμή της Εθνικής μας ομάδας.

Μάλιστα, στο 83ο λεπτό ο Δημήτρης Χριστοφή με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης εκμεταλλευόμενος λάθος του Αρμένιου τερματοφύλακα ισοφάρισε για την ομάδα μας.

Στα λεπτά μέχρι την λήξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έβαλαν πίεση στους διεθνείς μας χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

“Μελανό” σημείο του αγώνα ήταν η αποβολή του Κώστα Αρτυματά για φάουλ στο 88ο λεπτό. Η απόφαση του διαιτητή μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά αυστηρή.