Βόλεϊ: Με στόχο την υπέρβαση η Κύπρος στο Eurovolley Ανδρών!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με στόχο την έκπληξη θα αγωνιστεί η Εθνική Κύπρου Ανδρών στον Δ’ Προκριματικό  Όμιλο του Eurovolley Ανδρών  που θα διεξαχθεί μεταξύ 30 Αυγούστου – 06 Σεπτεμβρίου 2020 στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στη Λευκωσία. Στον Όμιλο εκτός από την Εθνική μας συμμετέχουν ακόμα οι Εθνικές Ισπανίας, Μολδαβίας και Λετονίας.

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία δόθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση από το πρόεδρο Δρ Μιχάλη Κρασιά, ενώ αναλύθηκαν οι στόχοι της Εθνικής από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Jorge Canestracci τον αρχηγό της Εθνικής Άγγελο Αλεξίου και τον διεθνή άσο Στέφανο Χαριδήμου.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ Μ. Κρασιάς τόνισε στην ομιλία του ότι «δεχθήκαμε με ικανοποίηση τη διοργάνωση γνωρίζοντας τις μεγάλες απαιτήσεις που απορρέουν από μια τέτοια ευθύνη πιστεύοντας στις: Δυνατότητες, τεχνογνωσία, την πείρα του παρελθόντος και το έμψυχο υλικό που διαθέτουμε, παράγοντες που είναι απαραίτητοι για την επιτυχία».

«Βοηθούμε την οικονομία»

Σύμφωνα με τον Δρ Μ.Κρασιά, «λάβαμε υπόψη τα πολύ καλά επιδημιολογικά δεδομένα του νησιού μας, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε και εμείς στην οικονομία του τόπου η οποία βασίζεται στον τουρισμό. Παράλληλα, θα δώσουμε την ευκαιρία στον Κύπριο φίλαθλο που στερήθηκε τους τελευταίους μήνες τον αθλητισμό, να απολαύσει μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση».

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ τόνισε: «Είμαστε σίγουροι ότι από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 06 Σεπτεμβρίου η ευρωπαϊκή πετοσφαιρική οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να χαρεί με απόλυτη ασφάλεια 12 αγώνες υψηλού επιπέδου που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη τους. Σε αυτή την περίοδο το πρωτάθλημα μας θα είναι η μόνη αγωνιστική πετοσφαιρική δραστηριότητα στην Ευρώπη».

Ο Δρ Κρασιάς εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ αλλά και στους Υπουργούς Υγείας και Μεταφορών και το διοικητικό προσωπικό των Υπουργείων για την άψογη συνεργασία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Εθελοντές – Η ψυχή της διοργάνωσης

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ χαρακτήρισε τους εθελοντές ως τη «ψυχή της διοργάνωσης που χωρίς τη συμβολή τους η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.  Αξίζουν μαζί με τα συγχαρητήρια τις θερμές ευχαριστίες μας»

Οι χορηγοί είναι οι:

Kυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού

Ο διαχρονικός χορηγός της ΚΟΠΕ ΟΠΑΠ Κύπρου

Ο κ. Αλέξης Χαραλαμπίδης που τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει το άθλημά μας

Το Υφυπουργείο Τουρισμού

Η Εταιρεία ΚΕΟ που παραχωρεί για τις ανάγκες της διοργάνωσης το εμφιαλωμένο νερό «Άγιος Νικόλαος» για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Το χορηγό  επικοινωνίας «ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΙΓΜΑ» και Συγκρότημα «ΔΙΑΣ».

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την τέλεση των αγώνων. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα για παρουσία φιλάθλων στους αγώνες λέγοντας ότι φίλαθλοι από τη Λετονία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν τους αγώνες δια ζώσης. Παράλληλα, ο Δρ Κρασιάς τόνισε ότι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι 7Sports TV  που εκπέμπει στην Cablenet.

Ο Δρ Μ. Κρασιάς μίλησε και για τους στόχους της Εθνικής λέγοντας ότι «γιατί όχι να μην κάνουμε την έκπληξη. Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ μίλησε και για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ανδρών U20 Ανδρών όταν τον Ιανουάριο κερδίσαμε  Αυστρία και Κροατία μέσα στην Αυστρία με 3-0 και προκριθήκαμε, ενώ όλοι μας ήθελαν να μην εξασφαλίζουμε σετ».

J. Cannestracci: «Να κάνουμε νίκες»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Jorge Cannestracci τόνισε ότι η ομάδα μας είναι νεανική αλλά θα κάνουμε την προσπάθειά μας απέναντι σε πολύ καλές ομάδες με στόχο να κάνουμε κάποιες νίκες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αρχηγός της Εθνικής Άγγελος Αλεξίου που τόνισε ότι η ομάδα θα παλέψει όλα τα παιχνίδια και θα παρουσιαστεί έτοιμη στους αγώνες απέναντι σε δυνατές ομάδες.

Ο διεθνής διαγώνιος Στέφανος Χαριδήμου  μίλησε για την ανταπόκριση των παικτών μετά από πέντε – έξι μήνες απραξίας τονίζοντας ότι «όντως είναι δύσκολο για τους παίκτες μετά από πέντε – έξι μήνες χωρίς αγώνες και ειδικά σε Εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, μέσα από τις προπονήσεις προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας και να είμαστε έτοιμοι».

Ο βοηθός Ομοσπονδιακός προπονητής Λούης Λοϊζου εξήρε την προσπάθεια των παικτών λέγοντας ότι «εδώ και δυο μήνες δίνουν το 100% στις προπονήσεις για να είναι πανέτοιμοι για τους αγώνες».

Η διοργάνωση

Οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν από έξι αγώνες, ενώ στο πλαίσιο του Ομίλου θα γίνουν 12 αγώνες. Οι πρώτες τρεις αγωνιστικές ημέρες είναι στις 30, 31 Αυγούστου και 01 Σεπτεμβρίου. Οι άλλοι τρεις είναι στις 04, 05 και 06 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι αγώνες που θα γίνουν στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» θα προβληθούν από το συνδρομητικό κανάλι 7Sports Tv που εκπέμπει στην πλατφόρμα της Cablenet. Θα διεξάγονται δυο αγώνες την ημέρα με ώρα έναρξης τις 17:00 (o πρώτος) και 20:00 (o δεύτερος). Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Classic η προκαταρκτική σύσκεψη για τους αγώνες όπου θα ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Oι αποστολές φθάνουν στην Κύπρο από σήμερα μέχρι την Παρασκευή και θα καταλύσουν όλες στο ξενοδοχείο Classic στη Λευκωσία. Οι ομάδες θα προπονούνται στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» και θα διακινούνται με διαφορετικά λεωφορεία. Ήδη καθορίστηκε και το πρόγραμμα των προπονήσεων.

Οι διαιτητές των αγώνων και οι επίσημοι της CEV θα αφιχθούν το Σάββατο 29 Αυγούστου και θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο Semeli στη Λευκωσία.

Λεπτομέρειες

Υπεύθυνος των αγώνων CEV Supervisor είναι ο Ελλαδίτης Περικλής Μπακοδήμος. Τους αγώνες θα διευθύνουν τέσσερις διαιτητές οι: Simoni Santi (Ιταλία), Μachiej Machiejewski (Πολωνία), Nelis Weickert (Γερμανία) και Βernard Walentar (Σλοβενία).

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:

KΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

17:00: Mολδαβία – Λετονία

20:00: Kύπρος – Ισπανία

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

17:00: Λετονία – Ισπανία

20:00: Μολδαβία – Κύπρος

ΤΡΙΤΗ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

17:00: Ισπανία – Μολδαβία

20:00: Λετονία – Κύπρος

ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΡΕΠΟ

ΠΕΜΠΤΗ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΡΕΠΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

17:00: Μολδαβία – Λετονία

20:00: Kύπρος – Ισπανία

ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

17:00: Λετονία – Ισπανία

20:00: Μολδαβία – Κύπρος

ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

17:00: Ισπανία – Μολδαβία

20:00: Λετονία – Κύπρος

Εισιτήρια

Εισιτήρια των αγώνων ΔΕΝ ΘΑ πωλούνται στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» αλλά θα υπάρχει ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ και ΔΙΑΘΕΣΗ τους από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας στο Ολυμπιακό Μέγαρο  1ος Όροφος, Αμφιπόλεως 21 Στρόβολος. Η τιμή των εισιτηρίων για κάθε ημέρα αγώνα είναι 05:00 ευρώ.