Tεράστιας σημασίας νίκη πανηγύρισε ο Ακρίτας Χλώρακας στο ΓΣΠ απέναντι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, κερδίζοντας με 1-0!

Η ομάδα της επαρχίας μας κόντρα στα προγνωστικά και αγωνιζόμενη με την “πλάτη στον τοίχο” κατάφερε να πάρει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, με το οποία παραμένει “ζωντανή” στην μάχη που μαίνεται για την παραμονή στην κατηγορία.

Με “χρυσό” σκόρερ τον Μανού η ομάδα του Γιάννου Οκκά έφυγε νικήτρια από τη πρωτεύουσα, κάνοντας τους βαθμούς της 29 και βρίσκεται πλέον στο -2 από την έξόδο από την επικίνδυνη ζώνη και την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Ακρίτας ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός προς την αντίπαλη εστία και δίκαια πήρε τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι πριν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση έφθσαν κοντά στο να προηγηθούν σε τρεις περιπτώσεις. Στις δύο ο Μανού αστόχησε από πολύ καλές θέσεις και στην τρίτη ο Κάστρο σημάδεψε το δοκάρι του Ταλιχμανίδη.

Η υπεροχή της ομάδας της Χλώρακας μετουσιώθηκε σε γκολ στο 77ο λεπτό, με τον Ζήνωνος να βρίσκει εκπληκτικά με κάθετη πάσα τον ταχύτατο Μανού, με τον επιθετικό του Ακρίτα να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα με προβολή!

Όπως ήταν λογικό στα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Περντρέου και δοκάρι να λειτουργούν σωτήρια για την ομάδα της επαρχίας μας!

Ο Ακρίτας θα μπορούσε να “κλειδώσει” τη νίκη λίγο πριν την ολοκλήρωση του ενενηνταλέπτου, όμως το σουτ του Βινιάτο σταμάτησε στην ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού του Ταλιχμανίδη.
Τα τελευταία λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα του Μάριου Χριστοφόρου ήταν δραματικά, με τους ποδοσφαιριστές του Ακρίτα να διατηρούν με “νύχια και με δόντια” ανέπαφη την εστία τους και να φεύγουν με το τρίποντο από τη Λευκωσία!
