Μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες στο “Στ. Κυριακίδης”.. Τον αναγνωρίζετε;

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πέραν του προέδρου της Villarreal (ΔΕΣ ΕΔΩ), ο φακός του AthlitikaPress αποθανάτισε άλλη μία τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα.

Ο λόγος για τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, Μάρκος Σέννα, ο οποίος έγραψε με “χρυσά” γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Villarreal αλλά και του Ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο πρώην αμυντικός μέσος κατέγραψε 363 επίσημες συμμετοχές με την φανέλα της Villarreal σε 11 σερί σεζόν.

Στα κατορθώματα της πλούσιας καριέρας του ήταν η εκπληκτική πορεία των “κίτρινων υποβρυχίων” μέχρι την ημιτελική φάση του UEFA Champions League. Ο Σέννα αποτέλεσε σημείο αναφοράς εκείνης της ομάδας, καθώς ήταν κάτι σαν… “computer” στον χώρο της μεσαίας γραμμής των Ισπανών.

Αν και Βραζιλιάνος, ο Μάρκος Σέννα αγωνίστηκε στην Εθνική Ισπανίας, με την οποία κατέγραψε 28 συμμετοχές. Μάλιστα, ήταν μέλος της ομάδας του 2008, όταν οι “Φούριας Ρόχας” κατέκτησαν το Εuro, κερδίζοντας στον τελικό την Γερμανία με 1-0.

Πλέον, ο Μάρκος Σέννα εργάζεται στην ομάδα της Villarreal ως πρέσβης του συλλόγου στο εξωτερικό!