Ήττα στο ντέρμπι κορυφής από την Ομόνοια η Πάφος

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ήττα με 2-1 γνώρισε στο ντέρμπι κορυφής η Πάφος FC από την Ομόνοια, σε ένα παιχνιδι που οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η Πάφος μπορεί να προηγήθηκε στο σκορ, ωστόσο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παρουσίασε μία προβληματική εικόνα, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην Ομόνοια να αντιδράσει και να ανατρέψει το σκορ.

Πιο δυνατά στον αγώνα μπήκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την δυναμική του κόσμου τους απείλησαν την εστία του Γκόρτερ. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας της Πάφου ωστόσο λειτούργησε εξαιρετικά όποτε χρειάστηκε κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν οι παίκτες του Καρθέδο κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, επιδιώκοντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση κυρίως με την ταχύτητα των Κορέια και Μπρούνο.

Στο 12ο λεπτό η ομάδα της επαρχίας μας κατάφερε να “παγώσει” το ΓΣΠ, με τον Ντράγκομιρ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα με προβολή μετά από παράλληλη μπαλιά του Κορέια.

Λίγα λεπτά αργότερα η Πάφος ζήτησε πέναλτι για χτύπημα στον Κορέια, ωστόσο διαιτητής και VAR δεν είδαν την παράβαση.

Στο δεκάλεπτο μετά το γκολ οι “γαλάζιοι” έδειχναν πολύ επικίνδυνοι στην επίθεση και κατάφεραν να φθάσουν και σε δεύτερο γκολ, ωστοσο το γκολ του Ντράγκομιρ ακυρώθηκε για όφσαιντ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Ομόνοια πίεσε αρκετά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με το “τριφύλλι” να δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει με αποκορύφωμα το δοκάρι του Τανκοβιτς.

Στην επανάληψη η Πάφος συνέχισε να δυσκολεύεται στο να κρατήσει μπάλα, δίνοντας ταυτόχρονα χώρο στους γηπεδούχους με γρήγορο και άμεσο ποδόσφαιρο να επιτεθεί.

Στο 65ο λεπτό η Ομόνοια κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Ο Σεμεδο με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα παρά την προσπάθεια του Γκόρτερ.

Η ομάδα της Λευκωσίας με την ψυχολογία υπέρ της συνέχισε να πιέζει για το γκολ της της ανατροπής, εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη των παικτών της Πάφου.

Με την συμπλήρωση 90 λεπτών η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σεμεδο. Ο Αφρικανός εξτρεμ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.