Το “άστρο” του Ιωσήφ Κεσίδη έλαμψε για ακόμη μία φορά.
Αυτή την φορά ο ΠΑΦΙΤΗΣ σφυροβόλος κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου Κ23 με βολή στα 71,90 μέτρα.
Μάλιστα, η προσπάθεια του Κεσίδη ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη προσπάθεια στον ημιτελικό, πίσω από του Ελλαδίτη Άγγελου Μαντζουράνη, ο οποίος είναι το φαβορί για το χρυσό, ρίχνοντας στα 73,38μ.
Ο αθλητής τού Πανίκου Χαραλάμπους ξεκίνησε στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ με άκυρη βολή, τη δεύτερη την έριξε αρκετά χαμηλά στα 66,98μ., που τον άφηνε εκτός τελικού και μάζεψε μυαλό και εμπειρία στην τρίτη βολή του, στην οποία έδειξε τις πραγματικές δυνατότητές του, αφού πέρασε το όριο – πρόκρισης των 71,50μ., προσγειώνοντας τη σφύρα του στα 71,90μ. Τέλος καλό, όλα καλά για τον παγκόσμιο πρωταθλητή κάτω των 20 ετών και ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στον τελικό της σφυροβολίας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025 στις 15:35 το απόγευμα στη Νορβηγία (16:35 ώρα Κύπρου).