To βράδυ της Τετάρτης στο κατάμεστο από 1000 (χίλιους) περίπου ΠΑΦΙΤΕΣ κλειστό “Αφροδίτη”, ο Kuutio Homes Παφιακός κέρδισε με 3-1 σετ την Ομόνοια Λευκωσίας και κατέκτησε για 5η φορά στην ιστορία του Παγκύπριο πρωτάθλημα Βόλεϊ Ανδρών Α’ Κατηγορίας.


Η ομάδα της επαρχίας μας, το καμάρι της πόλης μας, επιστρέφει στον θρόνο του πρωταθλητή σε μία ιστορική σεζόν γι’ αυτήν, καθώς προηγουμένως κατέκτησε τόσο τους τίτλους του Σούπερ Καπ όσο και του Κυπέλλου, αλλά είχε και μία εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη και στο CEV Cup.

Στο πρώτο σετ ο Παφιακός μπήκε στον αγώνα με καλύτερη ψυχολογία έχοντας και τον κόσμο της επαρχίας μας στο πλάι του και κατάφερε με σχετική άνεση να επικρατήσει με 25-14.

Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν απόδοση και σε συνδιασμό με κάποια λάθη των πετοσφαιριστών του Γιώργου Πλατρίτη, κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση και να επικρατήσουν με 22-25. Ο Παφιακός παρά την προσπάθεια να επανέλθει και να διεκδικήσει μέχρι τέλος το σετ, δεν τα κατάφερε, με την Ομόνοια να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Νικόλας Ελευθερίου ανέβασε απόδοση και ηγήθηκε της προσπάθειας του Παφιακού να πάρει εκ νέου προβάδισμα στα σετ. H ομάδα της Πάφου είχε σταθερά το προβάδισμα, με την Ομόνοια να ακολουθεί, έχοντας τους Πιρές και Αλεξίου σε εξαιρετική βραδιά. Οι πετοσφαιριστές του Πλατρίτη ωστόσο ήταν αποφασισμένοι να κάνουν το 2-1 και τα κατάφεραν με 25-22. Στην αρχή του σετ αποβλήθηκε από τον αγώνα δεχόμενος δύο κόκκινες κάρτες ο προπονητής της Ομόνοιας, Σάββας Σάββα, για έντονες διαμαρτυρίες στους διαιτητές.

Στο τέταρτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο σετ, ο Παφιακός έκανε “πάρτι” έχοντας καλεσμένη την Ομόνοια. Η ομάδα της Πάφου με το πόδι στο “γκάζι” επικράτησε άνετα με 25-15 και πανηγύρισε το 5ο πρωτάθλημα στην ιστορία της κερδίζοντας στην σειρά των τελικών με 4-1 τους “πράσινους” της Λευκωσίας.
