Ήττα από την ΑΕΚ όμως Χριστούγεννα στην κορυφή η Πάφος!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο χειρότερο φετινό της παιχνίδι, η Πάφος ηττήθηκε από την ΑΕΚ Λάρνακας με 1-0, ωστόσο παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 37 βαθμούς.

Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη επηρέασε αρνητικά την ομάδα της επαρχίας μας, η οποία παρουσιάστηκε χωρίς κουρασμένη τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Ασυνήθιστα κακή ήταν στο πρώτο μέρος η Πάφος, με μεγάλα κενά μετάξυ των τριών γραμμών, καθόλου ενέργεια και φαντασία και πολύ λίγα τρεξίματα.

Όπως ήταν λογικό η φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα ΑΕΚ Λάρνακας δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαίρια αυτή που της δόθηκε και αφού πρώτα απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει, το γκολ ήρθε τελικά στο 18ο λεπτό, με τον Καμπρέρα με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα μετά από ωραία παράλληλη μπαλιά του Φαράζ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, η Πάφος έδειχνε να είναι τελείως έξω από τα “νερά” της, με τους παίκτες του Καρσέδο να δυσκολεύονται να κάνουν το λέγομενο “build up” από την άμυνα στο κέντρο και ακόλουθως στην επίθεση.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ειδικότερα μετά την είσοδο του Κίνα, προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν περισσότερο την μπάλα ειδικότερα στην επιθετική γραμμή, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι παίκτες του Μπεργκ πιστοί στο πλάνο τους συνέχισαν να αμύνονται εξαιρετικά και ταυτόχρονα προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, κυρίως με τον γρήγορο Φαράζ.

Παρά την προσπάθεια, η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα έδειχνε “μπλοκαρισμένη” επιθετικά και χωρίς ενέργεια. Αν και ο κόσμος ζητούσε αλλαγές και κυρίως την είσοδο των Ζάζα και Άντερσον στον αγωνιστικό χώρο, εντούτοις ο Κάρλος Καρσέδο για τους δικούς του λόγους τους πέρασε στον αγώνα μετά το 80ο λεπτό.

Η είσοδος των δύο έδωσε αμέσως πνοή στην επιθετική γραμμή των “γαλάζιων”, κυρίως με τις εμπνεύσεις του Ζάζα από την δεξιά πτέρυγα, ο οποίος δημιούργησε και την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα, όταν “σέρβιρε” στον Ζάιρο με παράλληλη πάσα, όμως ο Ζάιρο αστόχησε από πολύ καλή θέση.

Εκεί όπου η Πάφος έδειχνε ότι θα κάνει την τελική της αντεπίθεση στον αγώνα, ο Ποντέλο που νωρίτερα πέρασε ως αλλάγη στον αγωνιστικό χώρο, με ένα σκληρό φάουλ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Με αριθμητικό μειονέκτημα στο γήπεδο η Πάφος δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά, με την ΑΕΚ να καταφέρνει να φύγει νικήτρια από την επαρχία μας και να μειώσει την απόασταση από την κορυφή της βαθμολογίας στους 4 βαθμούς.