Ήττα για την Πάφο από τον ΑΠΟΕΛ μέσω… VAR! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με λιγοστές ευκαιρίες που το τελικό του αποτέλεσμα κρίθηκε από τις παρεμβάσεις του VAR, η Πάφος FC ηττήθηκε για το πρωτάθλημα στο “Στέλιος Κυριακίδης” με 2-0 από την ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιτεθούν κυρίως με οργανωμένες επιθέσεις, ωστόσο να μην μπορούν να γίνουν απειλητικές προς τις εστίες των Μπέλετς και Ίβουσιτς.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με ελάχιστες ευκαιρίες στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και κατάφεραν από νωρίς να απειλήσουν την εστία του Μπέλετς. Ο Ζάζα πήρε θέση στην μεγάλη περιοχή, υποδέχθηκε την μπάλα εξαιρετικά αλλά στο τελείωμα δεν βρήκε “γεμάτα” την μπάλα με αποτέλεσμα να μαψέζει ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ.

Στο 65ο λεπτό και σε μία ανυποψίαστη φάση, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι μετά από παρέμβαση του VAR. O Tσεμπάκ έμεινε στο έδαφος μετά μονομαχία με τον Μάριο Δημητρίου, με τον Χριστοφόρου (χειριστή VAR) να καλεί τον διαιτητή στο “on field review” για να δει την φάση. Ο Ιταλός ρεδ έδειξε το σημείο της άσπρης βούλας και Κβιλιτάια σημάδεψε σωστά, σημειώνοντας το 0-1.

Στα λεπττά που ακολούθησαν η Πάφος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως και πάλι έδειξε να “μπλοκάρει” επιθετικά.

Στο 67ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, αυτή την φορά με τον Μαρκίνιος. Στην φάση που προηγήθηκε οι της Πάφου ζήτησαν έντονα πέναλτι υπέρ τους για σπρώξιμο του Βαλακάρι μέσα στην μεγάλη περιοχή. Διαιτητής και VAR αρνήθηκαν να της το δώσουν, με αποτέλεσμα το γκολ των “γαλαζοκιτρίνων” να καταλογιστεί, με τον Βραζιλιάνο να σημείωνει το 0-2.

Απ’ εκεί και έπειτα το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό λόγω και της έντασης που επικρατούσε στον αγώνα. Οι αλλαγές του Κάρλος Καρσέδο δεν βοήθησαν επιθετικά τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα το 0-2 να παραμείνει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.