Ο Παφιακός ήθελε αλλά η Ομόνοια ήταν άλλο “level” και πήρε και το Κύπελλο!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα τελικό Κυπέλλου διαφήμιση της Κυπριακής πετόσφαιρας με υψηλού επιπέδου βόλεϊ και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα απο τους οπαδούς των δύο ομάδων, ο Kuutio Homes Παφιακός δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο, καθώς ηττήθηκε στο κλειστό “Αφροδίτη” με 3-0 στα σετ από την νταμπλούχα από απόψε Ομόνοια Λευκωσίας.

Στο πρώτο σετ η ομάδα της Πάφου μπήκε “μουδιασμένα” στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας την ευκαιρία στην Ομόνοια να κερδίσει μαζεμένους πόντους και να πάρει προβάδισμα ασφαλείας.

Όσο το σετ όδευε προς την ολοκλήρωση του, οι ΠΑΦΙΤΕΣ σκλήρηναν την άμυνα τους, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν δυναμικά και να ισοφαρίσουν σε 24-24. Εκεί, οι πρωταθλητές με διαχειρίστηκαν ψύχραιμα την επιστροφή του Παφιακού και με 24-26 πήραν προβάδισμα στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Παφιακός βρισκόταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του πίσω στο σκορ, με τους “πράσινους” της Λευκωσίας να διαχειρίζονται εξαιρετικά τα “ξεσπάσματα” των γηπεδούχων και να επικρατούν δύσκολα με 23-25. Να σημειώσουμε ότι στο σετ είχαμε συχνές διακοπές για “challenge” των δυο προπονητών σε αμφισβητούμενες φάσεις.

Στο τρίτο σετ το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια, καθώς οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για να επικρατήσουν. Οι πετοσφαιριστές της Ομόνοιας όμως και πάλι εκεί που η μπάλα “έκαιγε” ήταν πιο ψύχραιμοι και με 23-25 ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο τους πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου.