“Γελάνε και τα τσιμέντα” με την ΚΟΠ.. Κανένα πέναλτι υπέρ της Πάφου

Από: Γιώργος Γεωργίου

Για ακόμη μία φορά το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ προσπαθεί να πείσει το φίλαθλο κοινό ότι καλύτερα να μην εμπιστεύεται αυτό που βλέπει αλλά εκείνο που πιστεύουν οι διάφοροι “καθηγητές” διαιτησίας.

Αυτή την φορά η ΚΟΠ στην επεξήγηση των αμφισβητούμενων φάσεων της περασμένης αγωνιστικής, σχολιάζει και την φάση του 39ου λεπτού της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ομόνοια και Πάφος FC.

Στην φάση η Πάφος ζητάει πέναλτι για καταφανέστατο χέρι του παίκτη της Ομόνοιας μέσα στην μεγάλη περιοχή, με το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ να έχει την πιο κάτω άποψη:

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΦΟΣ 39ο λεπτό
Αρχική απόφασή του Διαιτητή: Συνεχίζει τον αγώνα
VAR: Επιβεβαίωση απόφασής του Διαιτητή
Επεξήγηση: Μετά από σέντρα, η μπάλα κτυπά σε χέρι αμυντικού ποδοσφαιριστή, η οποία αφού εξοστρακίζεται από το σώμα του, ακουμπά στο χέρι, το οποίο βρισκόταν κοντά στο σώμα του. Ο Διαιτητής σωστά άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.
VIDEO ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΦΟΣ 39ο λεπτό

Να σημειώσουμε ότι το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ για την φάση του πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια, αναφέρει ότι ορθά ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση.

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΦΟΣ 48ο λεπτό
Αρχική απόφασή του Διαιτητή: Πέναλτι
VAR: Επιβεβαίωση απόφασής του Διαιτητή
Επεξήγηση: Μετά από κεφαλιά προς το τέρμα, η μπάλα κτυπά σε χέρι αμυντικού ποδοσφαιριστή, το οποίο βρίσκεται εκτός σώματος. Σωστά ο Διαιτητής καταλόγισε  πέναλτι.
VIDEO OMONOIA – ΠΑΦΟΣ 48ο λεπτό