Έφυγε με τον βαθμό από τη Λευκωσία η Πάφος FC… (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ισόπαλη με σκορ 1-1 εξήλθε στο ΓΣΠ η Πάφος FC κόντρα στην Ομόνοια, σε παιχνίδι που αφορούσε την 5η αγωνιστική των “play offs” του πρωταθλήματος Cyta.

Στην 5η θέση της βαθμολογίας παραμένει η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα με 57 βαθμούς και στο -2 από την 4η Ομόνοια.

Δεν άρχισε με το καλύτερο τρόπο το παιχνίδι για την Πάφο, καθώς μόλις στο 8o λεπτό ο Κάρλος Καρσέδο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή, με τον τραυματία Ικόκο να δίνει την θέση του στον Γίοσεβ Κβίντα.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες έδειχναν φοβισμένες λόγω και της κρισιμότητας της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την μπάλα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Φαμπιάνο.

Απ’ εκεί και έπειτα το ματς απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό, με τις πρώτες καλές ευκαιρίες να κάνουν την εμφάνιση τους. Μάλιστα, η πρώτη εξ αυτών ανήκε στην ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς να σταματά στον τερματοφύλακα της Ομόνοιας στο 29ο λεπτό.

Ένα λεπτό αργότερο η Πάφος έγινε ξανά απειλητική, με την μπαλιά του Ναμ να περνάει παράλληλα με την γραμμή του γκολ και τον Παναγιώτου να απομακρύνει πριν ποδοσφαιριστές της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας σπρώξουν την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 39ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι με τους διαιτητή και VAR-ίστα να αρνούνται να της το δώσουν. Η μπαλιά του Ντράγκομιρ σταμάτησε στο χέρι του Κούσουλου αντικανονικά αλλά η παράβοση ποτέ δεν δόθηκε.

Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Καρσέδο λίγο απώλεσε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ, καθώ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντράγκομιρ σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο.

Ότι δεν κατάφερε προηγουμένως η Πάφος, το πέτυχε στην πρώτη της καλή ευκαιρία η Ομόνοια. Συγκεκριμένα, στο 45+1 ο αμαρκάριστος Σίμιτς μέσα από την περιοχή σκόραρε με σουτ. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους ΠΑΦΙΤΕΣ, καθώς στο 48′ η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μποτσκάι μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεζούν για την Ομόνοια, με τον Ίβουσιτς να “λέει” ένα ηχηρό ΟΧΙ στον Ουκρανό ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, αποκρούοντας σταθερά στην αριστερή του μεριά.

Η απόκρουση του Κροάτη έδωσε ψυχολογία στους συμπαίκτες του, οι οποίοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό ήρθε στο 66ο λεπτό, με τον Ντράγκομιρ να φεύγει στην πλάτη της άμυνα της Ομόνοιας και με δυνατό πλασέ να σημειώνει το 1-1!

Απ’ εκεί και έπειτα το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, με τις δύο ομάδες να έχουν ως πρωταρχικό στόχο να μην δεχθούν γκολ, παρά να σημειώσουν.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων η Ομόνοια ήταν αυτή που βρήκε κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλσμα το ισόπαλο 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.