Μία Πάφος να γουστάρει και ο τελευταίος ΠΑΦΙΤΗΣ.. Κέρδισε τον Άρη και βλέπει ψηλότερα!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στην καλύτερη φετινής της εμφάνιση στο “Στέλιος Κυριακίδης”, η Πάφος με πειστική εμφάνιση γεμάτη από πάθος κέρδισε τον Άρη Λεμεσού με 1-0 και δείνχει ανά το Παγκύπριο ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει!

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στον Άρη, με τον Ίβουσιτς να σταματά τον Μαγιαμπέλα στο 4ο λεπτό.

Η απάντηση της Πάφου στην ευκαιρία του Άρη δεν άργησε να έρθει, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Βαλακάρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο το σουτ του ήταν άστοχο.

Ο γρήγορος ρυθμός των πρώτων λεπτών του αγώνα συνεχίστηκε, με τους γηπεδούχους να έχουν για περισσότερο την μπάλα στα πόδια και την ομάδα του Σπιλέφσκι να επιδιώκει να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Σε μία εξ αυτών μάλιστα οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να σκοράρουν, ωστόσο το σουτ του Γκομίς έφυγε λίγω πάνω από οριζόντιο δοκάρι του Ίβουσιτς στο 42′.

Η καλύτερη στιγμή του αγώνα ήρθε με την συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα και ανήκε στην Πάφο. Ο Τάνκοβιτς με δυνατό σουτ από πλάγια αριστερά της περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια χτύπησε στον Βάνα Άλβες και είχε πορεία παράλληλη με την γραμμή του γκολ.

Στην επανάληψη οι ΠΑΦΙΤΕΣ μπήκαν με το “μαχαίρι στα δόντια” στον αγωνιστικό χώρο, επικρατώντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Οι ποδοσφαιριστές του Καρσέδο είχαν πολλά τρεξίματα, πάθος και ωραία ανάπτυξη του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο γκολ, το οποίο και άξιζαν.

Από την άλλη, η ομάδα του Άρη είχε παθητικό ρόλο στον αγώνα και θα μπορούσε να μείνει με ποδοσφαιριστή λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, αν ο διαιτητης δεν “έκλεινε” τα μάτια σε καθάρη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σανέ στο 50ο λεπτό για μαρκάρισμα στον Μποτσκάι.

Όλα αυτά μέχρι το 78ο λεπτό, στο οποίο σημειώθηκε η φάση του αγώνα. Αμυντικός του Άρη τράβηξε από το χέρι τον Ρους στην περιοχή των φιλοξενουμένων, με VAR να επεμβαίνει για περίπρωση πέναλτι υπέρ της Πάφου. Ο διαιτητής κλήθηκε στο “Οn Field review” για να τσεκάρει την φάση και χωρίς δισταγμό έξειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάνκοβιτς, με τον Σουηδό να σουτάρει με δύναμη και να κερδίζει τον Βάνα, σημειώνοντας το 1-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την λήξη “έπεφταν” κορμιά στον αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές του Καρσέδο να καταθέτουν ψυχή και να παίρνουν μία τεράστιας σημασίας νίκη που τους κρατά στην 5η θέση της βαθμολογίας και στο -2 από την 4η Ομόνοια.