Παγκύπριο Ρεκόρ και καλύτερη ρήψη στον κόσμο για το 2024 για τον Ιωσήφ Κεσίδη!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Συνεχίζει να “σμπαραλιάζει ” τα ρεκόρ ο αθλητής του Γ.Σ. Κόροιβος Ιωσήφ Κεσίδης!

Αυτή την φορά στο Χειμερινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ρίψεων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (1/3) στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία, ο Κεσίδης με ρήψη στα 78,03 μέτρα έγινε κάτοχος του Παγκύπριου ρεκόρ στη Σφυροβολία εφήβων (Κ20).

Ταυτόχρονα, ο Κεσίδης με την ρήψη αυτή κατέγραψε και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2024 στην κατηγορία κάτω των 20 ετών, με εξάκιλη σφύρα!

Ο αθλητής του Πανίκου Χαραλάμπους ξεπέρασε τα 77,86μ. που είχε ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης από τις 22 Ιουνίου 2012, επίσης υπό τις οδηγίες του κ. Χαραλάμπους.

Να σημειώσουμε ότι ο Κεσίδης εξασφάλισε άνετα το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών (67,50μ.), το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Αυγούστου στο Περού.

Μετά τον αγώνα ο Κεσίδης δήλωσε τα εξής:

«Ο στόχος μου για σήμερα ήταν αυτός, να πετύχω νέο παγκύπριο ρεκόρ και να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Κ20. Τώρα θα κάνω μερικούς αγώνες με τη βαριά σφύρα, να δω πού βρίσκομαι και εκεί, για να μαζέψω βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Θα ήθελα να αφιερώσω το σημερινό μου ρεκόρ στον αδικοχαμένο Κώστα Σταθελάκο, ο οποίος με βοήθησε πολύ εμένα και τον προπονητή μου»