Ήττα στον πρώτο τελικό για τον Παφιακό και βρίσκεται με την “πλάτη στον τοίχο” (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στον πρώτο τελικό της Α’ Κατηγορίας Βόλεϊ Ανδρών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό “Τάσος Παπαδόπουλος-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ο Kuutio Homes Παφιακός παρά την προσπάθεια δεν κατάφερε να φύγει νικτής, καθώς ηττήθηκε με 3-1 σετ από την Ομόνοια Λευκωσίας.

Με την “πλάτη στον τοίχο” βρίσκεται πλέον η ομάδα της Πάφου μετά την χθεσινή ήττα, καθώς οι “πράσινοι” της Λευκωσίας έκαναν το 3-0 στην σειρά και χρειάζονται μία ακόμη νίκη για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ καθ’ όλη την διάρκεια του, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να κερδίζουν με 25-22 σε διάστημα 26 λεπτών.

Στο δεύτερο σετ έγινε πραγματική “μάχη”, με τον Παφιακό να προσπαθεί να αντιδράσει, ωστόσο και πάλι την Ομόνοια να επικρατεί μετά από “μίνι” μαραθώνιο με 29-27.

Στο τρίτο σετ, η ομάδα του Χόρχε Καννεστράτσι παρουσιάστηκε αποφασισμένη να μειώσει στα σετ και τα κατάφερε με περιπετειώδη τρόπο. Αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 18-12, εντούτοις οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση λίγο έλειψαν να “κλέψουν” το σετ, με τον Παφιακό να επικρατεί πολύ δύσκολα με 25-23 και να μειώνει σε 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο σετ, είχαμε παράσταση για ένα ρόλο. Το τριφύλλι με το “πόδι στο γκάζι” επικράτησε άνετα με 25-14 και πήρε τη νίκη με 3-1 στα σετ.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην Πάφο και στο κλειστό “Αφροδίτη”, εκεί όπου ο Παφιακός την Παρασκευή 1η Μαρτίου θα υποδεχθεί την Ομόνοια, με σκοπό να μειώσει σε 3-1 στις νίκες και να κρατηθεί “ζωντανός” στην διεκδίκηση του τίτλου.