“Άγγιξε” τη νίκη στο “Αντ. Παπαδόπουλος” η Πάφος όμως “πληγώθηκε” στο τελευταίο λεπτό

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ισόβαθμη με σκορ 2-2 εξήλθε στο στάδιο “Αντώνης Παπαδόπουλος” η Πάφος FC απέναντι στην Ανόρθωση. Οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίστηκαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και δεν κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο από την Λάρνακα, το οποίο δικαιούνταν βάση εμφάνισης.

“Εφιαλτικά” άρχισε ο αγώνας για την ομάδα της Πάφου, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μετά από αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενουμένων ο Γκασάμα με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για την Ανόρθωση.

Παρά το “μουδιασμένο” ξεκίνημα από μεριάς Πάφου, όσο κυλούσε ο χρόνος οι ποδοσφαιριστές του Καρσέδο ανέβαζαν στροφές, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κάνουν τις πρώτες τους επισκέψεις προς την εστία του Αρμπολέδα.

Σε μία απ’ αυτ’ες, στο 35ο λεπτό η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Μπρούνο με ωραία παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ζάιρο, με τον αρχηγό της Πάφου να σπρώχνει την μπάλα προ κενής εστίας στα δίκτυα.

Το γκολ της Πάφου έφερε ένταση στον αγωνιστικό χώρο από μεριάς Ανόρθωσης, ειδικότερα μετά το ακυρωθέν γκολ του Γκασάμα για όφσαϊντ στο 40′.

Στα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του α’ μέρους, οι ΠΑΦΙΤΕΣ έδειχναν επικίνδυνοι επιθετικά αλλά ταυτόχρονα και αρκετά ευάλωτοι στην αμυντική τους γραμμή. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου διαιτητή για το πρώτο μέρος.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο προπονητής της Πάφου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μποτσκάι στην θέση του Μπρούνο. Μάλιστα, ο Κροάτης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα λίγο έλειψε να χριστέι σκόρερ, ωστόσο στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αρμπολέδα και έφυγε άουτ.

Η Πάφος στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους έδειχνε ανεβασμένη και πίεζε ασφυχτικά για ένα δεύτερο γκολ, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος παρά τις επιλογές που είχε προτίμησε να σουτάρει, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι γηπεδούχοι με την βοήθεια του κοσμου και της “καυτής” έδρας τους άρχισαν να πιέζουν την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, μιας και η αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων λειτούργησε υποδειγματικά όποτε χρειάστηκε.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 77ο λεπτό. Από στημένη φάση η Πάφος κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά στον αγώνα τον δρόμος προς τα δίκτυα με εκπληκτική κομπίνα. Ο Τάνκοβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Ζάιρο, ο οποίος με κεφαλιά “σεντερφορίσια” έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας του Αρμπολέδα!

Στα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, η Ανόρθωση όπως ήταν λογικό πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τους ποδοσφαιριστές του Καρσέδο να αμύνονται μαζικά και σε κάποιες περιπτώσεις με αυτοθυσίες να κρατούν με “νύχια και με δόντια” το υπέρ τους προβάδισμα.

Δυστυχώς όμως για την ομάδα της επαρχίας μας στην τελευταία φάση του αγώνα η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Τσίκο από τον Γκολντάρ. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Καστέλ, ο οποίος νίκησε τον Ίβουσιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.