Πρόκριση δια ποδός Βαλακάρι για την Πάφο!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου πήρε το βράδυ της Πέμπτης στο Μακάρειο στάδιο η Πάφος FC, κερδίζοντας τον μαχητικό Ολυμπιακό Λευκωσίας με 1-0.

Χωρίς πολλές ευκαιρίες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα της Πάφου να προσπαθεί να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Πέτρου, ωστόσο σε ένα ακόμη παιχνίδι ή ομάδα του Καρσέδο να τα βρίσκει “σκούρα” απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Ζάιρι κέρδισε πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος ανατράπηκε από τον Πέτρου με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλακάρι, ο οποίος σημάδεψε σωστά για το 0-1, που ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μη έχοντας κάτι να χάσει βγήκε από το “καβούκι” του καταφέρνοντας να δημιουργήσει και να φθάσει κοντά στο γκολ της ισοφάρισης.

Η αντίδραση του Καρσέδο στην πίεση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς με τριπλή αλλαγή πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Τάνκοβιτς, Αμπτουσαλάμοβ και Μπρούνο.

Οι αλλαγές του Ισπανού έδωσαν στους φιλοξενούμενους πνοή επιθετικά, με την Πάφο να δημιουργεί κλασσικές ευκαιρίες, ωστόσο τους παίκτες της να υστερούν στο τελείωμα των φάσεων.