Κώστας Κουμής: “80 ομάδες ποδοσφαίρου επέλεξαν την Κύπρο για προετοιμασία (Εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο υπερπολυτελές θέρετρο Cap St Georges Hotel & Resort βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής.

Διαβάστε την σχετική ενημέρωση του ΚΥΠΕ:

Ογδόντα ομάδες ποδοσφαίρου έχουν ήδη επιλέξει την Κύπρο για σκοπούς προετοιμασίας τους φέτος, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής την Πέμπτη, σημειώνοντας παράλληλα ότι κατά την περσινή χρονιά ο συνολικός αριθμός ομάδων που χρησιμοποίησαν την Κύπρο για προετοιμασία ήταν 92.

Η Κύπρος προσφέρεται για τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων, είπε.  

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Κουμής ανέφερε πως ο αθλητικός τουρισμός είναι μια ειδική μορφή τουρισμού η οποία αναπτύσσεται ραγδαίως σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας πως «για την χώρα μας δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η πρόθεση μας, η επιθυμία μας είναι να τον δούμε να αναπτύσσεται ραγδαίως και στην χώρα μας».

Ο κ. Κουμής σημείωσε πως από την ανάληψη των καθηκόντων του το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει προβεί σε μια σειρά κινήσεων που αποδεικνύεται ότι αποδίδουν.

Σήμερα, ανέφερε, έντεκα μέρες μετά την αλλαγή του έτους, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι «80 ποδοσφαιρικές ομάδες, έχουν ήδη επιλέξει την χώρα μας για προετοιμασία φέτος», προσθέτοντας πως «πέρσι ο συνολικός αριθμός ήταν 92 ομάδες».

Την ίδια στιγμή τόνισε ο κ. Κουμής, ως Υφυπουργείο Τουρισμού έχουν προβεί και σε μια σειρά από άλλες κινήσεις σε μια προσπάθεια να διοργανωθούν στην χώρα μας αθλητικά συνέδρια, και κάποιες άλλες διοργανώσεις αθλητικού χαρακτήρα.

«Θεωρούμε ότι η χώρα μας προσφέρεται για αυτές τις διοργανώσεις», ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας πως επικροτούν το γεγονός ότι έχουν αναβαθμιστεί οι υποδομές στην χώρα μας σε μεγάλο βαθμό.

«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι φέτος έχουν επιλέξει την χώρα μας ομάδες διεθνούς εμβέλειας, αλλά και εθνικές ομάδες, όπως είναι οι εθνικές ομάδες της Σουηδίας και της Εσθονίας που είναι αυτή την στιγμή στην Κύπρο», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κουμής ανέφερε πως η περίοδος της πανδημίας προκάλεσε μια παύση στον αθλητικό τουρισμό και όχι μόνο. Πρόσθεσε ότι έχουμε «προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές στα σχέδια κινήτρων που προσφέρουμε ως Υφυπουργείο Τουρισμού και εκτιμώ ότι έχουν γίνει πιο ελκυστικά, ειδικά για τους τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι αναζητούν τέτοιες ευκαιρίες, με όλα τα οφέλη βεβαίως να προκύπτουν για την χώρα μας».

ΚΥΠΕ