Το “κάζο” με Μάνγκα και η αποτυχία της ομάδας προγραμματισμού

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η ασταθής πορεία της Πάφος FC στο φετινό πρωτάλημα Cyta έχει πολλές αιτίες, μία εξ αυτών και ο κακός (μη επιτυχημένος) κατά γενική ομολογία προγραμματισμός και σχεδιασμός του ρόστερ στο Καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ευθύνη για αυτό έχει μεταξύ άλλων και ο Αρχισκάουτερ της ομάδας Ροδόλφο Βαζ, ο οποίος στην μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα της επαρχίας μας δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει τις φήμες που τον ακολουθούσαν ως ανιχνευτή νεαρών ταλέντων κυρίς από την Βραζιλιάνικη αγορά.

Δυστυχώς οι επιλογές των ποδοσφαιριστών που έγιναν τα τελευταία χρόνια (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στην Πάφος FC και γι’ αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη και η ομάδα προγραμματισμού.

Το ρόστερ της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας αυτή την στιγμή είναι υποστελεχωμένο κυρίως στην μεσοεπιθετική γραμμή και αυτό οφείλεται κυρίως στην αποτυχημένη μεταγραφή του Άλεφ Μάνγκα, ο οποίος ήρθε στα μέρη μας για να προσθέσει ποιότητα στην ομάδα του Καρσέδο, ωστόσο έφυγε άρον-άρον από το νησί μας για τιμωρία που του επιβλήθηκε από την FIFA για συμμετοχή σε στημένους αγώνες.

Το χειρότερο όμως στην περίπτωση του Βραζιλιάνου είναι ότι κι ενώ όλοι στην Πάφος FC γνώριζαν για το “σκάνδαλο” με τα στημένα ματς, αποφάσισαν να τον αποκτήσουν παίρνοντας τεράστιο ρίσκο που τελικά την ζημιά την “πληρώνει” η ομάδα ακόμα και σήμερα…