“Απέδρασε” με το διπλό από το Άλφα-Μέγα η Πάφος και επέστρεψε στις νίκες! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Παραμονές της ημέρας των Χριστουγέννων, η Πάφος FC κέρδισε στο στάδιο “Άλφα Μέγα” δύσκολα με 2-1 την μαχητική ΑΕΛ και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. “Ήρωας” για την ομάδα του Καρσέδο ήταν ο Μούαμερ Τάνκοβιτς, ο οποίος στα λιγοστά λεπτά που κατάφερε να αγωνιστεί πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους “γαλάζιους”.

Χαλαροί μπήκαν στον αγώνα οι φιλοξενούμενοι και λίγο έλειψε να το “πληρώσουν”, καθώς η ΑΕΛ στα πρώτα δέκα λεπτά δημιούργησαν δύο κλασσικές ευκαιρίες, η μία εξ αυτών σταμάτησε στο δοκάρι.

Κόντρα στην ροή του αγώνα και μετά από αντεπίθεση η ομάδα της Πάφου κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Ο Ζάιρο πήρε την μπάλα από αριστερά και με μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον ξεμαρκάριστο Μουσταφά Ναμ. Ο Σενεγαλέζος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, δίνοντας στο 14ο λεπτό νέα δεδομένα στον αγώνα.

Στην συνέχεια και όσο ο χρόνος κυλούσε, η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα έχοντας πλέον καλή ψυχολογία, έβαλε φρένο στον ρυθμό που έδωσε η ΑΕΛ στα πρώτα λεπτά, προσπαθώντας να ελέγξει το παιχνίδι. Μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στην προσπάθεια του Μπότσκαι, ωστόσο η προσπάθεια του Κροάτη σταμάτησε στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Τ0 0-1 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

“Εφιαλτικό” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για την Πάφος FC. Η ΑΕΛ στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια κατάφερε να σημειώσει γκολ και να φέρει το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα το σουτ του Γερολέμου κατέληξε στα δίκτυα, αφού πρώτα κόντραρε σε αμυντικό της Πάφου.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές του Καρσέδου προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, ωστόσο υστέρησαν στην τελική πάσα. Αντιλαμβανόμενος το γεγονός αυτό ο Ισπανός τεχνικός, πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή, βάζοντας στον αγώνα τους Τανκοβιτς, Τβουμάσι και Πελάτζιο.

Το “χρυσό” γκολ που έδωσε τη νίκη και το τρίποντο στην ομάδα της επαρχίας μας σημείωσε ο Μούαμερ Τάνκοβιτς στο 82ο λεπτό. Ο Σουηδός με ωραία ατομική ενέργεια και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Στα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα η ΑΕΛ πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο τόσο η αμυντική λειτουργία της Πάφου όσο και Ίβιτσα Ίβουσιτς, έβαλαν “στοπ” στις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του Κόσκελα.