ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι: Έφυγε με το τρίποντο από την Χλώρακα η Πέγεια!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, η Πέγεια 2014 έφυγε με το τρίποντο από το Κοινοτικό Στάδιο Χλώρακας, κερδίζοντας στο ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι της Β’ Κατηγορίας τον Ακρίτα με 2-1!

Στην 2η θέση της βαθμολογίας ανέβηκαν οι νικητές έχοντας πλέον 24 βαθμούς, ενώ στην 12η θέση υποχώρησε η ομάδα του Ακρίτα με 12 βαθμούς συγκομιδή.

Παιχνίδι σκληρό με πολλά σφυρίγματα για φάουλ παίχτηκε στο πρώτο ημίχρονο, με τον διαιτητή της συνάντησης να “κιτρινίζει” στα πρώτα 25 λεπτά δύο ποδοσφαιριστές του Ακρίτα.

Η Πέγεια ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα και στο πρώτα 20 λεπτά δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Από την μεριά του Ακρίτας προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα του και να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση.

Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στο Κοινοτικό Στάδιο Χλώρακας ήρθε στο 29ο λεπτό, με τους ΠΕΓΕΙΩΤΕΣ να παίρνουν προβάδισμα. Συγκεκριμένα μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων ο Θωμάς Βασιλείου σημειώσε το 0-1 με σουτ.

Η απάντηση του Ακρίτα ωστόσο ήταν άμεση με τον Μπάρι Αρεβάλο να βρίσκει δίκτυα για ακόμη μία φορά στην φετινή σεζόν. Ο Αφρικάνος εξτρέμ δύο λεπτά μετά το γκολ της Πέγειας, πήρε την μπάλα από την δεξιά μεριά και με δυνατό σουτ με το αριστερό του πόδι ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε και πάλι η ομάδα της Πέγειας, η οποία από τα πρώτα κιόλας λεπτά έβαλε πίεση στην άμυνα του Ακρίτα με σκοπό να βρει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε και πάλι προβάδισμα στο σκορ.

Η υπεροχή της ομάδας του Τζέισον Πάντσεον μετουσιώθηκε στο 71ο λεπτό, όταν και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Βασιλείου με δυνατό σουτ σημείωσε το 1-2, “πληγώνοντας” ταυτόχρονα την ομάδα που τον ανέδειξε.

Στα λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα της Χλώρακας προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του υστέρησαν στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα το 1-2 υπέρ της Πέγειας να είναι τελικό αποτέλεσμα.