O ΑΠΟΕΛ την ουσία.. η Πάφος στην μετριότητα (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις και ελάχιστες συγκινήσεις, ο ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, κερδίζοντας την Πάφος FC στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” με 1-0.

Προβληματική η εικόνα της ομάδας της επαρχίας μας κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, καθώς ελάχιστες ήταν οι φορές που κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, δίνοντας την ευκαιρία στους “γαλαζοκίτρινους” να χτυπήσουν με μία στημένη φάση και να φύγουν από την Πάφο με τους τρεις βαθμούς. Στην 4η θέση πλέον βρίσκεται η Πάφος με 29 βαθμούς και στο -6 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, η οποία προσπάθησε κυρίως από τα “φτερά” της να γίνει επικίνδυνη προς την εστία του Ίβουσιτς. Οι καλές τοποθετήσεις τον Κβίντα και Γκολντάρ απότρεψαν τις μπαλιές των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ.

Όσο ο χρόνος κυλούσε οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες χάρη κυρίως στην ταχύτητα του Μπρούνο. Οι παίκτες του Καρσέδο έψαχναν τον Βραζιλιάνο στην πλάτη τής άμυνας του ΑΠΟΕΛ, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το “άγονο” 0-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου, με τις καλές στιγμές να είναι ελάχιστες.

Στην επανάληψη η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα ήταν αυτή που μπήκε πιο ορεξάτη στον αγώνα, ωστόσο οι προσπάθειες των Ντράγκομιρ και Ζάιρο δεν είχαν την αναμενόμενη κατάληξη.

Κόντρα στην ροή του αγώνα και μετά από μία στημένη φάση ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να δώσει νέα δεδομένα στον αγώνα. Ο Τσεμπάκ μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα ανενόχλητος στα δίκτυα με κεφαλιά στο 55′, διαμορφώνοντας το 0-1.

Στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Καρσέδο εμφανώς επηρεασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν, έδωσαν χώρους στους αντιπάλους τους και λίγο έλειψε να το “πληρώσουν” για δεύτερη φορά στον αγώνα. Για καλή τους τύχη ωστόσο, το δυνατό σουτ του Ντάλσιο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ισπανός τεχνικός της Πάφου βλέποντας την ομάδα του ακίνδυνη στο επιθετικό κομμάτι έβαλε στον αγώνα τους Πελάτζιο, Αμπτουσαλάμοβ και Τβουμασι, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει “πνοή” στην γραμμή κρούσης. Δυστυχώς γι’ αυτόν και την ομάδα του, δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον ΑΠΟΕΛ να φεύγει από την Πάφο με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του.