Στέφανος Μιχαηλίδης: Ο νεαρός Παφίτης πολίστας στον Ιστορικό Πανιώνιο

Από: Μαρίνα Σταύρου

Διαπρέπει στην Ελλάδα ο νεαρός μόλις 16 ετών Παφίτης υδατοσφαιριστής Στέφανος Μιχαηλίδης!

Ο νεαρός πολίστας αγωνίζεται πλέον στο ιστορικό σωματείο του Πανιωνίου Νέας Σμύρνης παίρνοντας μεταγγραφή σε ηλικία μόλις 16 ετών από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι δικαιώνει και με το παραπάνω όλους όσους πίστεψαν σε αυτόν από την πρώτη ημέρα που φόρησε το σκουφάκι του και μπήκε στην πισίνα.

Σε όλη αυτή την πορεία του Στέφανου Μιχαηλίδη, η οποία δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, ο νεαρός αθλητής αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες, ανάμεσα στις οποίες ότι αναγκαζόταν να πηγαινοέρχεται καθημερινά στη Λεμεσό για να προπονείται.

Ως γνωστόν ως πρώην αθλητής του συλλόγου “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” δεν μπορούσε να μετέχει στο πρωτάθλημα πόλο μιας ο σύλλογος δεν είναι ακόμη εγγεγραμμένος στην οικεία Ομοσπονδία για τους γνωστούς καταστατικούς λόγους και τα προβλήματα που ταλανίζουν το σωματείο εδώ και τρία χρόνια.

Από τα πρώτα βήματα του Στέφανου στην πισίνα, ο προπονητής του Κλείτος Σωτηριάδης μπόρεσε να διαπιστώσει ότι ο μικρός πολίστας είναι γεννημένος για το άθλημα και πιστεύοντας σε αυτόν του έδειξε τον δρόμο αρχικά να αγωνιστεί στη Λεμεσό και ακολούθως να πάρει μεταγγραφή στον Πανιώνιο όπου εκεί συνάντησε τον Έλληνα δάσκαλο του πόλο, Παναγιώτη Πρίμπα.

Ο πολυνίκης Έλληνας προπονητής είναι ο διευθυντής των ακαδημιών του Πανιωνίου και προπονητής του εφηβικού τμήματος, ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται στο ελληνικό πόλο ως ¨συλλέκτης χρυσών μεταλλίων”.

Το μέλλον του νεαρού ταλαντούχου πολίστα διαγράφεται λαμπρό και σίγουρα μέσα από σκληρή δουλειά αναμένεται στο μέλλον να αποτελέσει ένα λαμπρό επαγγελματία υδατοσφαιριστή που θα προσφέρει, εκτός από την ομάδα που θα αγωνίζεται, και στην Εθνική ομάδα της Κύπρου της οποίας ήδη είναι μέρος στις Αναπτυξιακές ηλικίες.