Η Παφιακάρα είναι ΕΔΩ! Μεγάλη ανατροπή και “απόδραση” από το Θεμιστόκλειο!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, ο Kuutio Homes Παφιακός επέστρεψε από το εις βάρος του 2-0 σετ, και με αντεπίθεση διαρκείας μέσα στο “Θεμιστόκλειο” στάδιο κέρδισε την Ανόρθωση για τα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας Βόλεϊ Ανδρών με 2-3!

Μπορεί η ομάδα της Πάφου να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς στον αγώνα, όμως το σύνολο του Χόρχε Καννεστράτσι με πάθος και ψυχή κατάφερε μετά από τεράστια προσπάθεια να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να οδηγήσει το παιχνίδι στην ψυχοφθόρο διαδικασία του τάι-μπρέικ.

Αρχικά, η Ανόρθωση ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα κερδίζοντας το πρώτο σετ δύσκολα με 25-23.

Στο δεύτερο σετ παρά την προσπάθεια του Παφιακού να αντιδράσει, εντούτοις οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και με 25-22 κέρδισαν το σετ, κάνοντας το 2-0.

Στο τρίτο και κρισιμότερο όπως αποδείχθηκε σετ του αγώνα έγινε πραγματική μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι “γαλάζιοι” της Πάφου βρήκαν στο τέλος τα ψυχικά αποθέματα και με το εντυπωσιακό 32-30 μείωσαν σε 2-1 στα σετ.

Απ’ εκεί και έπειτα οι πετοσφαιριστές του Παφιακού απέκτησαν ψυχολογία και το έργο τους έγινε ευκολότερο στο τέταρτο σετ. Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό βόλεϊ το σύνολο του κ. Καννεστράτσι κατάφερε να κερδίσει το σετ με 25-20 και να στείλει τον αγώνα στο πέμπτο σετ.

Στην διαδικασία του τάι-μπρέικ φάνηκε ο χαρακτήρας νικητή που έχει η ομάδα της Πάφου. Ο Παφιακός μπορεί αρχικά να έμεινε πίσω στο σκορ, ωστόσο στην συνέχεια απέκτησε το προβάδισμα, το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος, κερδίζοντας τελικά με 15-13 και ταυτόχρονα με 3-2 στα σετ!