Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι δραστηριότητες της UEFA στην Κύπρο

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης βρέθηκε η Κύπρος, με τη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA καθώς και το Grassroots Festival που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στη Λεμεσό.

Η συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής πήρε σημαντικές αποφάσεις, με σημαντικότερη αυτή της επιστροφής των μικρών Εθνικών ομάδων της Ρωσίας στις διοργανώσεις της UEFA. Καθορίστηκαν επίσης οι έδρες διεξαγωγής διοργανώσεων της UEFA.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ UEFA

Σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων αποτέλεσε το Grassroots Festival που έγινε στο Στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ με τη συμμετοχή παιδιών από δημοτικά σχολεία της Λεμεσού ενώ σημαντική για την όλη διοργάνωση ήταν η εθελοντική βοήθεια που παρείχαν προπονητές και τεχνικοί διευθυντές ακαδημιών που εδρεύουν στην Λεμεσό.

O Λουίς Φίγκο, ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο Αλιόσα Ασάνοβιτς και η Ναντίν Κέσλερ μαζί με το Πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν έπαιξαν μπάλα με τα παιδιά και πέρασαν ένα όμορφο πρωινό, γεμάτο ποδόσφαιρο.

«Είμαι πολύ περήφανοι που φιλοξενήσαμε αυτή την εκδήλωση. Θέλουμε να πάρουμε το ποδόσφαιρο σε όλα τα σχολεία της Κύπρου. Τους παρέχουμε τεχνογνωσία και αθλητικό υλικό προκειμένου να εκπαιδεύσουμε σωστά τους μικρούς. Είμαστε μια μικρή χώρα και σίγουρα, χωρίς τη βοήθεια της UEFA δεν θα τα καταφέρναμε. Ευχαριστούμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της» δήλωσε στο επίσημο κανάλι της UEFA ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ήρθαμε στην Κύπρο και δώσαμε χαρά σε τόσα παιδιά. Τονίζω συχνά πως ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η επαγγελματική ελιτ. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε όλοι τη σημαντικότητα τωv βασικών αρχών του αθλήματος του ποδοσφαίρου, τις οποίες θα πρέπει να ενστερνιστούν τα παιδιά από νεαρή ηλικία και αυτός είναι ο στόχος μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν.
Όλες οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, κάτι που αναγνωρίστηκε στο ψηλότερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Μάλιστα,ο Αλεξάντερ Σέφεριν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για φιλοξενία από τη χώρα μας περισσότερων εκδηλώσεων της UEFA.