Ιστορική νίκη για την Εθνική μας ομάδα Γυναικών!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η Εθνική μας ομάδα Γυναικών πανηγύρισε χθες (27/9) την πρώτη της νίκη σε επίσημο αγώνα.

Από γκολ που πέτυχε η Άντρη Βιολάρη στο 65ο λεπτό, η Κύπρος νίκησε με 1-0 τα Νησιά Φαρόε και έφτασε στους τέσσερις βαθμούς.

Ο αγώνας έγινε στο Στάδιο του Εθνικού Άχνας και αφορούσε το πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Nations League 

Η ομάδα μας ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πανάξια έφτασε στην ιστορική νίκη που ενισχύει τις ελπίδες της για πρωταγωνιστική παρουσία στον όμιλο.

Πέραν του γκολ που πέτυχε η Βιολάρη, η Εθνική μας δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα όμως το ζητούμενο της νίκης επιτεύχθηκε και μοιράζεται την κορυφή του ομίλου με το Αζερμπαϊτζάν.

«Οι ποδοσφαιρίστριες μας έδωσαν πολλές δυνάμεις και δικαιωματικά πανηγυρίζουν την ιστορική για την Εθνική μας νίκη. Σε λίγες ημέρες δώσαμε δύο αγώνες με απολογισμό τέσσερις βαθμούς σε ένα δύσκολο όμιλο.

Δούλεψαν σκληρά, ξεπέρασαν τις δυσκολίες και με τους τέσσερις βαθμούς δημιούργησαν καλές προπτικές για την πορεία μας σε ένα δύσκολο επαναλαμβάνω όμιλο» δήλωσε μεταξύ άλλων μετά το σημερινό παιχνίδι ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Στέφανος Βοσκαρίδης.

Κύπρος: Ματθαίου, Γεωργίου, Σιακαλλή, Σάββα, Παπαδοπούλου, Παναγιώτου, Άντρια Μιχαήλ, Αριστοδήμου (72′ Διονυσίου), Ειρήνη Μιχαήλ (87′ Χαραλάμπους), Χρυσοστόμου (60′ Γιάννου), Βιολάρη.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι το Αζερμπαϊτζάν νίκησε εκτός έδρας με 1-0 το Μαυροβούνιο.

Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη στις 27 Οκτωβρίου με τις αναμετρήσεις Κύπρος – Μαυροβούνιο και Νησιά Φαρόε – Αζερμπαϊτζάν.

Βαθμολογία: Αζερμπαϊτζάν 4, Κύπρος 4, Μαυροβούνιο 3, Νησιά Φαρόε 0 βαθμούς.