Επαναρχίζει το πρωτάθλημα… Κοινές δράσεις από ΚΟΠ και διαιτητές!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η ΚΟΠ ανακοινώνει πως μετά από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα με τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές κατηγορίας Elite, συμφωνήθηκε ότι τερματίζεται άμεσα η αποχή από τα καθήκοντα τους.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και οι διαιτητές ύστερα από σοβαρό προβληματισμό και εξέταση της παρούσας κατάστασης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες έχουν ήδη τροχοδρομηθεί.

Οι ενέργειες αυτές κινούνται προς δυο κατευθύνσεις. Η μια αφορά τις διωκτικές αρχές και η άλλη τα Σωματεία.

Σε πρώτο στάδιο, η ΚΟΠ και οι διαιτητές έχουν ζητήσει συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό της αστυνομίας. Πρόθεση της ΚΟΠ και των διαιτητών είναι να καταθέσουν συγκεκριμένες εισηγήσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης του κράτους.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας έχει απευθυνθεί με προσωπική επιστολή προς όλους τους Προέδρους των ομάδων, ζητώντας τη δική τους συμβολή για εκτόνωση της κατάσταση, με λήψη συγκεκριμένων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Η δέσμη μέτρων και αποφάσεων που οριστικοποιήθηκαν το τελευταίο 24ώρο, θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς να σημαίνει πως θα δημοσιοποιηθούν όλες οι ενέργειες που θα γίνουν.

Η ΚΟΠ επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα της να στηρίξει τους διαιτητές στην επιτελέσει των καθηκόντων τους και σε κάθε περίπτωση καταδικάζει οποιεσδήποτε ενέργειες στρέφονται εναντίον των διαιτητών και των οικογενειών τους.

Αποστολή της Ομοσπονδίας είναι η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων της και αυτό θα το διασφαλίσει με κάθε τρόπο.

Τέλος, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους διαιτητές Κατηγορίας Elite για την υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα που επέδειξαν κατά τις συζητήσεις μας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και δηλώνουμε εκ νέου συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στο έργο που επιτελούν.