Λομάκιν και Ντουπόφ βλέπουν τον ΠτΔ για το Παφιακό- Μοναδική Ιστορική ευκαιρία για την Επαρχία

Από: admin

Μια συνάντηση από την οποία θα κριθούν πολλά αναμένεται να γίνει αύριο ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της Πάφος FC Σεργκέι Λομάκιν και Ρόμαν Ντουπόφ και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η ευκαιρία που έχει μπροστά της η Πολιτεία να αναλάβει η ομάδα το “γερασμένο” γήπεδο της επαρχίας είναι μοναδική και ίσως να μην ξανά παρουσιαστεί.

Άπαντες, τόσο στην ΚΟΠ, στον ΚΟΑ αλλά και στο Προεδρικό, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ισχυροί άνδρες της Πάφου έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετατρέψουν το Στέλιος Κυριακίδης σε ένα πραγματικό υπερσύγχρονο στολίδι το οποίο θα φιλοξενεί την ομάδα της Πάφου για τις επόμενες δεκαετίες κάτι που το ίδιο το κράτος στην παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορεί να κάνει αλλά δεν είναι και στις προτεραιότητές του να το κάνει.

Σε περίπτωση που η Πολιτεία, το κράτος, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη τότε θα πρέπει να απαντήσουν και στο ερώτημα τι θα γίνει το Παφιακό στάδιο αν αύριο η ομάδα αναζητήσει και εν τέλει βρει (που θα βρει) εναλλακτικές λύσεις για την “στέγασή” της.

  • Θα μείνει το γήπεδο μόνο για τους αγώνες στίβου;
  • Θα φιλοξενεί παιχνίδια κάποιας άλλης ομάδας της Επαρχίας όταν και αν βρίσκεται στην Ά κατηγορία;
  • Θα εγκαταληφθεί;
  • Θα ανακαινιστεί από το ίδιο το κράτος;

Με μια τόσο συμφέρουσα πρόταση (δεκάδων εκατομμυρίων) στο τραπέζι, η οποία θα επιτρέψει στο 38 ετών (1985) Στέλιος Κυριακίδης να σουλουπωθεί, να ανακαινιστεί και να γίνει πρότυπο στάδιο για την Κύπρο δεν πρέπει να προσεγγιστεί ελαφρά την καρδία. Άλλωστε ας μην προσμετρήσουμε και την επιθυμία όλης της Επαρχίας για να γίνει κάτι τέτοιο αλλά και την υπόσχεση του ΠτΔ στα εγκαίνεια του προπονητικού κέντρου “Νάσος Κωνσταντίνου” ότι θα βρεθεί λύση.

Η λύση Πρόεδρε μια είναι, πες το ναι για να μην αδικηθεί η Επαρχία μας και πάλι και να έχουμε υποσχέσεις και κούφια λόγια τριάντα χρόνων όπως έχουμε και με την Μαρίνα Πάφου.