MVP της Εθνικής Ανδρών στη Λετονία ο Παφίτης Κωνσταντίνος Σκορδής

Από: Μαρίνα Σταύρου

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον νεαρό πετοσφαιριστή της Εθνικής Κύπρου και του παφιακού Κωνσταντίνο Σκορδή για την σκληρή προσπάθεια που καταβάλλει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου για να γίνεται ολοένα και καλύτερος.

Ο Κωνσταντίνος στο προτελευταίο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας με αντίπαλο την Λετονία στα πλαίσια των αγώνων του Α’ Ομίλου του Silver League που έγινε στη Ρίγα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Αυτή η διάκριση για τον Κωνσταντίνο μπορεί να μη μεταφράζεται επί της ουσίας σε κάτι είναι όμως ακόμη μια “μικρή” αναγνώριση της μεγάλης προσπάθεια που καταβάλλει ο νεαρός αθλητής μας για να καθιερωθεί στο χώρο του κυπριακό βόλεϊ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά το πέρας του σχολείου του ο Σκορδής ξεκίνησε να σπουδάζει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα πρώτα δυο χρόνια των σπουδών του αγωνιζόταν στον ΑΠΟΕΛ αφού διαμένει στη Λευκωσία.

Από πέρυσι όμως και ενώ πλέον βρίσκεται στο τρίτο έτος μιας καθόλα απαιτητικής και δύσκολης σχολής καταφέρνει να έρχεται σχεδόν καθημερινά στην Πάφο, να προπονείται με τον Παφιακό και ακολούθως να επιστρέφει το βράδυ στη Λευκωσία για να παρακολουθήσει την επομένη μέρα το πρωί κανονικά στα μαθήματά του. Ένας νέος που όχι απλά εργάζεται σκληρά αλλά δίνει το 100% των δυνάμεών και της ενέργειάς του για να τα καταφέρει σε διπλό ταμπλό και όπως φαίνεται τα καταφέρνει άριστα.

Δεν είναι τυχαίο που πέρυσι ο Κωνσταντίνος στον Παφιακό ήταν η αποκάλυψη της χρονιάς, ανταποκρίθηκε άριστα ως βασικός και τα πήγε περίφημα και τώρα με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε μάτς.

Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και για την αγωνιστική του παρουσία και για το ήθος του!