To νέο μεταγραφικό απόκτημα της Πάφος FC έκανε γνωστή την γιαγιά του σε όλη την Βραζιλία!

Από: Γιώργος Γεωργίου

O Matheus Alvarenga de Oliveira γνωστός ως «Davó» είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Πάφος FC, καθώς νωρίτερα η ομάδα της επαρχίας μας ανακοίνωσε την απόκτηση του με την μορφή δανεισμού!

O 23χρονος Βραζιλιάνος έρχεται στην Πάφο έχοντας πάρει σημαντικές εμπειρίες από μεγάλες ομάδες της πατρίδας του για να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι των “γαλάζιων”.

Μπορεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα να είναι γνωστός στο φίλαθλο κοινό της Βραζιλίας ως «Davó», ωστόσο το συγκεκριμένο είναι απλά ένα παρατσούκι, πίσω από το οποίο μάλιστα κρύβεται μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

Πολύ πριν γίνει ποδοσφαιριστής, το αγόρι από την Pirituba, μια γειτονιά στο Σάο Πάολο, περνούσε όλη την ημέρα στο σπίτι της γιαγιάς του Helena Alvarenga ενώ οι γονείς του δούλευαν. Η Helena ήταν υπεύθυνη να παίρνει τον μικρό Mateus στο σχολείο και στην προπόνηση ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα η αιτία που “κόλλησε” το παρατσούκλι “Davo” στον εγγονό της από πολύ νεαρή ηλικία.

“Davo” στα Πορτογαλλικά σημαίνει γιαγιά. Όταν ο μικρός Mateus πήγαινε σχολείο στις πρώτες τάξεις δεν ήξερε το επίθετο του και ο τότε δάσκαλος του για τον λόγο ότι υπήρχαν πολλά παιδιά με το όνομα Mateus στο σχολείο του έδωσε το παρατσούκλι “Davo”, διότι πάντα η γιαγιά του τον έπαιρνε από το σχολείο στο σπίτι.

Σε μία παλαιότερη της συνέντευξη η γιαγιά του Mateus Davo δήλωσε τα εξής:

«Υπήρχαν πολλοί Matheus στο σχολείο. Όταν πήγαινα να το παραλάβω, ο δάσκαλος ρωτούσε: «Ποιος ήρθε να τον πάρει;. Α, είναι ο Matheus της γιαγιάς (davo). Και έτσι το Matheus Davó έμεινε».

Αφού έγινε ποδοσφαιριστής και αγωνίστηκε σε μεγάλες ομάδες της Βραζιλίας του, η γιαγιά του Mateus Davo έγινε γνωστή σε όλη την χώρα για το παρατσούκλι που άθελα της έδωσε στον εγγονό της.