Κώστας Πηλέας στο AthlitikaPress: ” Αυτή είναι μόνο η αρχή απ’ όλα αυτά που ονειρεύομαι να πετύχω”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο αριστερός οπισθοφύλακας του Άρη Λεμεσού Κώστας Πηλέας.

Ο ΠΑΦΙΤΗΣ αμυντικός ζει το όνειρο του, καθώς λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη του ως το καλύτερο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος, ήρθε η κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά, κάτι που αποτελεί ιστορικό γεγονός για τον Άρη Λεμεσού.

Ο Κώστας με μεγάλη χαρά απάντησε στις ερωτήσεις της ιστοσελίδας μας και τον ευχαριστούμε.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Είσαστε πλέον πρωταθλητές. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα;

“Μεγάλη χαρά και συγκίνηση όταν παίρνεις τα συγχαρητήρια από ανθρώπους που πέρασαν πολύ δύσκολα σ’ αυτή την ομάδα και σε αποκαλούν “Legend” του Άρη”.

Είχες ονειρευτεί αυτήν την στιγμή όταν ήσουν πιο μικρός;

“Αν πω όχι θα είναι ψέμα. Βέβαια, από μικρός έφυγα από την Κύπρο για την ακαδημία της Arsenal και δεν είχα πολύ επαφή με το τι συμβαίνει στο Κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά πάντα στο πίσω μέρος τους μυαλού μου υπήρχε ο στόχος αν επιστρέψω στην Κύπρο να κατακτήσω πρωτάθλημα και κύπελλο. Ευχαριστώ τον θεό που με αξίωσε να πετύχω κάτι τέτοιο και ελπίζω και για πολλά άλλα ακόμη στο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν νεαρός στην ακαδημία του Τάσου Μακρή είχαμε ένα πολύ αυστηρό προπονητή. Αναφέρομαι στον Παύλο Παπαϊωάννου που αν και σε πολύ νεαρή ηλικία μας περνούσε την νοοτροπία του νικητή και αυτό με βοήθησε πολύ μεγαλώνοντας. Με αυτή την νοοτροπία δεν τα παρατάω ποτέ”.

-Αν σου έλεγα να ξεχωρίσεις μία νίκη από την φετινή σεζόν ποια θα ήταν και γιατί;

“Η κάθε μας νίκη ήταν ξεχωριστή στην φετινή σεζόν όμως αν πρέπει να επιλέξω μία θα έλεγα αυτή με τον Απόλλωνα, όπου κερδίσαμε με 3-1. Ήταν και το δικό μου πρώτο παιχνίδι στην εντεκάδα, σε ένα διάστημα που η ομάδα είχε περάσει δύσκολα με επτά ισοπαλίες και μία ήττα στο κύπελλο. Πήραμε μία μεγάλη νίκη με καλή εμφάνιση που μας βοήθησε να πάρουμε ψυχολογία και να κάνουμε αυτή την φανταστική πορείς με 16 αγωνιστικές χωρίς ήττα”.

Ποιο θεωρείς είναι το “μυστικό” της φετινής σας επιτυχίας;

“Το μυστικό για την φετινή μας επιτυχία είναι ο επαγγελματισμός που υπάρχει από τους προπονητές μας αλλά και από την ομάδα γενικά. Το κυριότερο στοιχείο όμως είναι η τρομερή ομαδικότητα που έχουμε αλλά και ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει στην ομάδα και στην προπόνηση”.

Σε προσωπικό επίπεδο θεωρείς ότι η φετινή σεζόν είναι για σένα αυτό που λέμε “step-up” στην καριέρα σου;

“Σίγουρα είναι ένα step up στην καριέρα μου η φετινή μου πορεία στο πρωτάθλημα, έχοντας ταυτόχρονα ψηφιστεί από τους αντίπαλους συναδέλφους μου ως ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Σίγουρα και η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα με βοηθήσει πολύ στην συνέχεια της καριέρας μου. Η δουλειά για εμέναν συνεχίζεται, δεν καθησυχάζομαι καθόλου. Αυτή είναι μόνο η αρχή απ’ όλα αυτά που θέλω και ονειρεύομαι να πετύχω στην καριέρα μου”.

5) Και τώρα Champions League. Αποτελεί όνειρο για εσένα η συμμετοχή στην διοργάνωση;

“Εννοείται είναι ένα όνειρο για εμένα να αγωνιστώ στο Champions League, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι εκεί. Θα δουλέψουμε πολύ και πιστεύω με αυτή την ομάδα που έχουμε τώρα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”.