Πάφος FC: “Έχουμε ραντεβού με την ιστορία”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Διαβάστε την δημοσίευση της Παφος FC για τον σημερινό αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου απέναντι στην Ομόνοια:

Η επαρχία μας την ερχόμενη Πέμπτη (6/4) βάζει τα γιορτινά της, καθώς η Pafos FC έχου ραντεβού με την ιστορία!

Η ομάδα μας θα υποδεχθεί στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” την Ομόνοια Λευκωσίας για τα πλαίσια του πρώτου αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola.

Στόχος για την Pafos FC είναι η νίκη με την οποία θα βάλει τις βάσεις πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του θεσμού ενόψει και του επαναληπτικού αγώνα που είναι ορισμένος για τις 26 Απριλίου στο στάδιο Γ.Σ.Π.

Να σημειώσουμε ότι η επαρχία Πάφου θα εκπροσωπηθεί για 8η φορά από ομάδα της στην φάση των “4” του Κυπέλλου. Συγκεκριμένα σε ημιτελικούς αγώνες αγωνίστηκαν στο παρελθόν οι εξής ομάδες:

  1. Σεζόν 1981/82: ΑΠΟΠ (Αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα με σκορ 1-0)
  2. Σεζόν1985/86: ΑΠΟΠ (Αποκλείστηκε από τον ΑΠΟΕΛ με συνολικό σκορ 5-4)
  3. Σεζόν 1987/88: ΑΠΟΠ ((Αποκλείστηκε από την Ομόνοια με συνολικό σκορ 2-1)
  4. Σεζόν 2005/06: ΑΕΠ (Αποκλείστηκε από την ΑΕΚ μετά από δύο ισοπαλίες χάρη στο εκτός έδρας γκολ των Λαρνακέων)
  5. Σεζόν 2008/09: ΑΠΟΠ Κινύρας Πέγειας (Πήρε την πρόκριση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ με συνολικό σκορ 2-1)
  6. Σεζόν 2017/18: Πάφος FC (Αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα με συνολικό σκορ 8-1)

Nα σημειώσουμε ότι στην φετινή σεζόν η Pafos FC βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ομόνοια άλλες τρεις φορές με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Στο μοναδικό παιχνίδι που διεξήχθη στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” και πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 2022, οι “γαλάζιοι” επικράτησαν με 3-0 χάρη στα γκολ των Willy Semedo (26′,64′) και Onni Valakari (60′).

Tέλος, να αναφέρουμε ότι η ομάδα μας έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια όταν υποδέχεται την Ομόνοια Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, η Pafos FC αγνοεί την ήττα από τους “πράσινους” στην Πάφο από την αγωνιστική περίοδο 2015/16. Έκτοτε, στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” σε έξι αγώνες έχει κερδίσει πέντε φορές, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο!