Ξεκίνημα με ήττα για την Εθνική μας στην Σκωτία (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ξεκίνημα με το “αριστερό” έκανε στα προκριματικά του Euro 2024 η Εθνική Κύπρου, καθώς ηττήθηκε στο “Hampden Park” από την Σκωτία με 3-0.

To σύνολο του Τιμούρ Κετσμπάια παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων, καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία των γηπεδούχων.

Από την άλλη οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας δεν απέφυγαν τα πολλά αβίαστα λάθη, δίνοντας το δικαίωμα στους Σκωτσέζους να βρουν χώρους και να σκοράρουν τρεις φορές.

Αρχικά το σκορ στον αγώνα άνοιξε ο McGinn στο 21ο λεπτό με κοντινό πλασέ. Από τις επαναληπτικές προβολές φάνηκε ότι στην αρχή της φάσης ο Robertson βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να δεχθούν ιδιαίτερη πίεση από την Εθνική μας που ήθελε το γκολ. Η μοναδική στιγμή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απείλησε τους Σκωτσέζους ήταν στο 85ο λεπτό με το σουτ του Κακουλλή.

Δύο λεπτά αργότερα η Σκωτία “καθάρισε” την υπόθεση νίκη με τον McTominay να βρίσκει δίκτυα με ωραίο τρόπο από την μικρή περιοχή. Ο μέσος της Man Utd παρότι βρισκόταν πλάτη στο τέρμα κατάφερε να βρει δίκτυα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ και πάλι με τον McTominay. Aυτή την φορά με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.