Κύριε Μπεργκ… Παρ’ το αλλιώς…

Από: Γιώργος Γεωργίου

Όταν η ομάδα της Πάφου έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν άπαντες στην επαρχία μας αλλά και στα Παγκύπρια Μέσα ενημέρωσης εξυμνούσαν τον Χένινγκ Μπεργκ και το έργο που επιτελεί.

Πλέον και αφού η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα έχει καθοδική πορεία τους τελευταίους μήνες στο πρωτάθλημα ο πρώτος που ευθύνεται για το γεγονός αυτό δεν γίνεται να είναι άλλος από τον Νορβηγό τεχνικό.

Ο Μπεργκ διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα και πληρέστερα ρόστερ αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν το αξιοποίησε όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στην “ναφθαλίνη” είτε να αγωνίζονται μερικά λεπτά.

Ταυτόχρονα η αγωνιστική εικόνα των “γαλάζιων” αντί να βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός, εντούτοις δείχνει αδύναμη και προβλέψιμη για τον αντίπαλο, γεγονός που της στέρησε αρκετούς βαθμούς με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον εκτός των Ευρωπαϊκών θέσεων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το “γυαλί” έχει ραγίσει στην σχέση των Ρώσων ιδιοκτητών της Πάφος FC και του Χένινγκ Μπεργκ και όχι άδικα, μιας και οι Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουμπόβ έδωσαν τα καλύτερα υλικά στον Νορβηγό για να χτίσει ένα δυνατό σύνολο, ωστόσο αυτός μας παρουσιάζει μία ομάδα κουρασμένη, προβλέψιμη και σε παιχνίδια που η μπάλα “καίει” με ηττοπάθεια…