Στο Ντουμπάι οι μικροί της Πάφου με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Τσέλσι και Κρουζέιρο

Από: Μαρίνα Σταύρου

Mία συναρπαστική και ταυτόχρονα μοναδική εμπειρία θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Κλιμακίου Κ13 της ακαδημίας της Pafos FC, καθώς θα συμμετάσχουν στο 6ο “Dubai Intercontinental U13 Cup”, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα τουρνουά ποδοσφαίρου Νέων σε ολόκληρο τον κόσμο!

Στο τουρνουά το οποίο διοργανώνει ο Παγκοσμίου φήμης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και συνεργάτης της ομάδας μας Michel Salgado, θα συμμετάσχουν ομάδες όπως οι AC Milan, Chelsea FC, FC Barcelona, Real Madrid αλλά και πολλοί άλλοι συλλόγοι από όλο τον κόσμο.

Η Pafos FC κληρώθηκε στον όμιλο “D” της διοργάνωσης στον οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις ομάδες των Real Madrid (10/2, 15:00 pm), Al Fateh FC (10/2, 20:00 pm) και Shabab Al Ahly (11/2, 12:30 pm).

Η αποστολή της ομάδας μας θα αναχωρήσει για το Ντουμπάι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου συνοδευόμενη από τον προπονητή της Ανδρέα Αρρίκο αλλά και τον Team Manager των ακαδημιών της Pafos FC Γιάννη Γιωρκάτζη.

Η συμμετοχή στο τουρνουά του κλιμακίου της ακαδημίας μας γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης αναβάθμισης των αναπτυξιακών μας τμημάτων. Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη έχει προηγηθεί η συμμετοχή τμήματος της ακαδημίας μας σε τουρνουά στην Βαρκελώνη τον Αύγουστου του 2022, ενώ τον ερχόμενο Απρίλιο η Pafos FC θα εκπροσωπηθεί και από ομάδα της ακαδημίας της στο “Νeon Elite Cup” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Όπως κανείς εύκολα μπορεί να αντιληφθεί, τα τμήματα των ακαδημιών της Pafos FC έχουν αλλάξει επίπεδο σε όλους τους τομείς και λειτουργούν κάτω από άψογο επαγγελματισμό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ακαδημίες της ομάδας μας είναι σε πολλές περιπτώσεις οι μόνες που εκπροσωπούν την Κύπρο σε Παγκοσμίου φήμης τουρνουά. Μάλιστα, σε κάποια εξ αυτά όχι μόνο λαμβάνει μέρος αλλά προσκαλείται κιόλας!

Διαβάστε όσα μας δήλωσε ο Team Manager των ακαδημιών της Pafos FC Γιάννης Γιωρκάτζης για το τουρνουά στο Ντουμπάι:

Για ποιους λόγους δηλώσατε συμμετοχή στο τουρνουά;

Ως ΠΑΦΟΣ FC θέλουμε να βελτιώνουμε τα παιδιά τις ακαδημίας μας μέσω διάφορων εμπειριών. Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο Τουρνουά είναι ένας από τους τρόπους. Η ΠΑΦΟΣ FC θεωρείτε ως ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και η συμμετοχή μας σε διεθνές τουρνουά είναι φυσικό επακόλουθο”.

© Constantinos Larkos

Ποια θεωρείς είναι τα οφέλη που θα έχουν τα παιδιά της ακαδημίας μας αγωνιζόμενα σε τέτοιου επιπέδου τουρνουά;

Ο οποιοσδήποτε είναι παρόν σε μεγάλου επιπέδου τουρνουά θα κρατάει εμπειρίες για μία ζωή, πόσο μάλλον η φυσική συμμέτοχή εντός του αγωνιστικού χώρου όπου θα ανταγωνίζεσαι ποδοσφαιριστές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι αγώνες θα δώσουν στους μικρούς μας ποδοσφαιριστές τα αγωνιστικά εφόδια που χρειάζονται για να μπορέσουν να εξελιχθούν ως ποδοσφαιριστές στο μέλλον, βλέποντας του εαυτούς τους να αντιμετωπίζουν ποδοσφαιριστές διαφορετικών κουλτούρων και εκπαίδευσης”.

Τι περιμένετε να συναντήσετε στο τουρνουά;

Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι μία διεθνής γιορτή του ποδοσφαίρου, μεγάλες ομάδες και συνάμα μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα είναι παρόν. Το επίπεδο μόνο από τις ομάδες που βλέπουμε πως θα συμμετάσχουν είναι υψηλό, αλλά ως ΠΑΦΟΣ FC θα είμαστε παρόν με την καλύτερη δυνατή αποστολή για να παρουσιάσουμε την δουλεία που γίνετε στην ακαδημίας μας, έτοιμοι να ανταγωνιστούμε”.

© Constantinos Larkos

Ποιος είναι ο στόχος σας στο τουρνουά;

Η απόκτηση εμπειριών και γνωριμιών θα είναι το βασικό μας μέλημα εκτός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα μας προετοιμάστηκε για να είναι πανέτοιμη και να φτάσει όσο μακριά γίνεται στο τουρνουά με στόχο να είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες που θα συμμετέχουν. Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι το έναυσμα για να κάνουμε την ΠΑΦΟΣ FC αναγνωρίσιμη ομάδα ανά το παγκόσμιο”.

Τα παιδιά της ακαδημίας μας να περιμένουν αντίστοιχα τουρνουά στο μέλλον;

Η ΠΑΦΟΣ FC θα συνεχίσει να συμμετέχει σε διεθνείς και τοπικά τουρνουά διάφορων ηλικιών που έχουν ως σκοπό την βελτίωση των ποδοσφαιριστών μας κερδίζοντας εμπειρίες. Επίσης στο μέλλον θα διοργανώσουμε και εμείς με τη σειρά μας αρκετά τουρνουά διεθνούς εμβέλειας και στην Κύπρο. Κάθε παιδί να συμμετάσχει και να ζήσει την εμπειρία ενός τουρνουά για να ετοιμαστεί στον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μελλοντική του ποδοσφαιρική σταδιοδρομία χωρίς την πίεση του αποτελέσματος”.

Πηγή: pafosfc.com.cy