“Λύτρωση” από Τάνκοβιτς και νίκη η Πάφος FC!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στα νικηφόρα αποτελέσμα επέστρεψε η Πάφος FC η οποία κέρδισε για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta την ΑΕΛ με 1-0 και έφθασε τους 48 βαθμούς. Στην 3η θέση παραμένουν οι ΠΑΦΙΤΕΣ με 48 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες για να σκοράρουν, όχι ωστόσο το γκολ. Με κύριους εκφραστές του Ζάιρο και Μπρούνο η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ απείλησε τους “γαλαζοκίτρινους”. Ταυτόχρονα οι ΠΑΦΙΤΕΣ δεν απειλήθηκαν από τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα το σκορ ημιχρόνου να είναι το “άγονο” 0-0.

Με το “καλημέρα” της επανάληψης η Πάφος κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα όμως το γκολ του Παλάσιος ακυρώθηκε από το VAR για όφσαιντ. Η φάση έγινε στο 46ο λεπτό.

Η πίεση των γηπεδούχων αυξάνετουν όσο ο χρόνος κυλούσε, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ δεν άφησε χώρους στους επιθετικούς της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ. Την ίδια στιγμή η ομάδα της Λεμεσού προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το γκολ που “λύτρωσε” τους ΠΑΦΙΤΕΣ σημείωσε στο 78ο λεπτό ο Μούαμερ Τάνκοβιτς. Με “μαγική” ασίστ του Ζάιρο ο Σουηδός έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με δυνατό σουτ.

Το γκολ έδωσε “φτερά” στους “γαλάζιους” οι οποίοι λίγο αργότερα λίγο έλειψε να σημειώσουν και δεύτερο γκολ. Την “βολίδα” του Βαλακάρι στο 82′ εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ολιβέιρα.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν πολύ καλά το υπέρ τους αποτέλεσμα και κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σημαντική και συνάμα δύσκολη νίκη.