“Eρυθρόλευκο” μπλόκο και γκέλα για την Πάφος FC

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την δεύτερη της ήττα στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” και τρίτη στο φετινό πρωτάθλημα Cyta δέχθηκε η Πάφος FC καθώς ηττήθηκε από την Νέα Σαλαμίνα με 1-2 για τα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής.

Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να “παγώσουν” ακόμη περισσότερο το βραχερό “Παφιακό” πολύ νωρίς. Ο Ζάιρο στο 7ο λεπτό άθελα του έδιωξε την μπάλα με το χέρι εντός της μεγάλης περιοχής και μέσω VAR οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντορεγκαράι ο οποίος ευστόχησε για το 0-1.

Παρά το αρχικό “σοκ” οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ κατάφεραν με ωραία ανάπτυξη να πιέσουν την εστία του Μελίσσα. Αρχικά τον Ζάιρο νίκησε ο Ελλαδίτης κήπερ και στην συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Χέσταντ.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με ένα πολύ όμορφο τρόπο. Η πάσα “ξυραφιά” του Μπρούνο έβγαλε μόνο τον Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός με ωραίο σκαφτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το 1-1 του α’ μέρους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι σε μία αντεπίθεση κατάφεραν πολύ νωρίς να “σοκάρουν” για δεύτερη φορά τους ποδοσφαιριστές της Πάφος FC. O Μιγκελίτο με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας ξανά προβάδισμα στην Νέα Σαλαμίνα.

Στην συνέχεια η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους για το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Πουρσαϊτίδη παίζοντας έξυπνα πιστοί στο αμυντικό τους πλάνο κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.