Δεν άφησαν τον Ακρίτα να φύγει με βαθμολογικό κέδρος από τη Λεμεσό (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Cyta, o Ακρίτας Χλώρακας γνώρισε την ήττα με 2-1 από την ΑΕΛ στο “Άλφα Μέγα” αρένα για τα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής. Πολλά παράπονα από την δαιτησία δικαιούνται να έχουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μετά την σημερινή ήττα παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ακρίτας έδειξε να είναι καλά παρεταγμένος στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ μακριά από την εστία του Περντρέου. Στο επιθετικό κομμάτι η ομάδα του Μπρούνο Ακράποβιτς δεν βρήκε τους χώρους που θα επιθυμούσε για να γίνει απειλητική παρά μόνο από κάποια μακρινά σουτ.

Από μία στημένη φάση η ομάδα η ομάδα του Ακρίτα “πληγώθηκε” στο 37ο λεπτό και ενώ προηγουμένως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ΑΕΛ. Το σκορ άνοιξε ο Τεϊσέιρα με κοντινή κεφαλιά. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα τους ημίχρονα στην φετινή σεζόν και κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση στο 57ο λεπτό και αφού πρώτα ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα. Σκόρερ για τον Ακρίτα χρίστηκε ο Ματέους Κλεμέντε με ωραίο σουτ με το αριστερό πόδι.

Η υπεροχή της ομάδα της Χλώρακας στον αγωνιστικό χώρο συνεχίστηκε και στην συνέχεια του αγώνα. Μάλιστα, οι “πράσινοι” λίγο έλειψαν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ στο 63′, ωστόσο την κεφαλιά του Τόρες εξουδετέρωσε δύσκολα ο Μούριελ.

Όσο το παιχνίδι όδευε προς την ολοκλήρωση του η ΑΕΛ έβαζε πίεση στην άμυντική γραμμή του Ακρίτα, με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν.

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 90ο λεπτό. Σε μία ανυποψίαστη φάση μετά από κόρνερ ο αρχηγός της ΑΕΛ Τεϊσέιρα βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ακρίτα. Μετά από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής της συνάντησης υπέδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Η απόφαση αυτή έφερε την “έκρηξη” στον πάγκο του Ακρίτα. Από την άσπρη βούλα ευστόχησε ο Τζιαλμά διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Παρά το “σοκ” του δεύτερου γκολ, οι φιλοξενούμενοι δεν τα έβαλαν κάτω και λίγο έλειψε να απαντήσουν λίγα λεπτά αργότερα. Όμως το σουτ του Αμπτουσαλάμοβ μέσα από την περιοχή σταμάτησε πάνω στον Μούριελ.

Στο 90+6 η ομάδα της Χλώρακας ζήτησε πέναλτι για πάτημα του Παντελή στον Φοριέλ. Οι επαναληπτικές προβολές έδειξαν ξεκάθαρη παράβαση, ωστόσο διαιτητής και VAR αρνήθηκαν να την καταλογίσουν.

Δείτε φωτογαφίες από τον αγώνα: