Πέρασε και από το Παραλίμνι η Πάφος και πάτησε κορυφή! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με το τρίποντο της νίκης επιστρέφει από το Παραλίμνι και το “Τάσος Μάρκου” η Πάφος FC, καθώς κέρδισε για τα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής την Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 2-0. Στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκαν οι ΠΑΦΙΤΕΣ με 41 βαθμούς και πλέον περιμένουν τα αποτελέσματα των ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην Πάφο. Την κεφαλιά του Ζάιρο στο 10ο λεπτό απέκρουσε δύσκολα ο Κόστιτς.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές του Χένινκγ Μπεργκ να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Οι “βυσσινί” κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα στο 33ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Κατσιαρή, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μπουν στα αποδυτήρια με το “άγονο” 0-0, “χτύπησε” και πάλι ο αρχηγός της Πάφου. Συγκεκριμένα στο 44′ ο Ζάιρο με τακουνάκι από κόντα άνοιξε το σκορ δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Την ασίστ στον Βραζιλιάνο έδωσε ο Χέσταντ. Το 0-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί και πειθαρχημένοι στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας εξαιρετικά τους “διαδρόμους” προς την εστία του Άντος.

Ταυτόχρονα οι ΠΑΦΙΤΕΣ με κύριο εκφραστή τον Τάνκοβιτς θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 75′ και το 80′ ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Στο 87ο λεπτό και μετά από κόρνερ ο Ρουσιάς απομάκρυνε την μπάλα αντικανονικά με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Μετά από επέμβαση του VAR η Πάφος κέρδισε πέναλτι. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα: