Οδυνηρή ήττα για τον Ακρίτα Χλώρακας από τον Ολυμπιακό (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ήττα με 1-0 γνώρισε στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” ο Ακρίτας από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας για τα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας υποχώρησε η ομάδα της Χλώρακας με 11 βαθμούς.

Ισορροπημένο ήταν το α’ μέρος με τον Ακρίτα Χλώρακας να έχει προβλήματα κυρίως στην δημιουργία φάσεων. Από την άλλη οι “μαυροπράσινοι” της Λευκωσίας είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο προπονητής του Ακρίτα Μπρούνο Ακράποβιτς πέρασε στο παιχνίδι τους Βάσκο Λόπες και Ζουνίνιο αντί των Πική και Ελ Τζεμιλί.

Οι αλλαγές βοήθησαν την ομάδα της Χλώρακας, η οποία έγινε πιο απειλητική προς την εστία του Τζόελ Μολ χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η είσοδος του Ντουρμισάι στον αγώνα δημιούργησε με το “καλημέρα” προβλήματα στην άμυνα του Ακρίτα. Ο διεθνής Ελλαδίτης επιθετικός του Ολυμπιακού έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγώνα στι 69ο, όταν έφυγε μόνος απέναντι στον Περντρέου, ωστόσο το πλασέ του έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντουρμισάι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα ανοίγοντας λογαριασμό στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Ο φορ των φιλοξενουμένων με κεφαλιά μετά από κόρνερ άνοιξε το σκορ στον αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασαν στον αγώνα για τον Ακρίτα οι Κονέ, Αμπτουσαλάμοβ και Κλεμέντε.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Χλώρακας πίεσε με σκοπό την ισοφάριση χάνοντας ευκαιρίες με τους Βάσκο Λόπες και Ζουνίνιο. Ειδικά του δεύτερου στο 89′ ήταν τεράστια, με τον Μολ να αρνείται την ισοφάριση στους γηπεδούχους.

Το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού ήταν τελικό σκορ. Οδυνηρή ήττα για τους γηπεδούχους σε ένα παιχνίδι που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή τους στην κατηγορία.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα: