Άρωμα Βραζιλίας και Πελέ στην Πέγεια

Από: Μαρίνα Σταύρου

Απόφαση για να ζητήσει επισήμως την μετονομασία του Δημοτικού Σταδίου Πέγειας σε Δημοτικό Στάδιο Πέγειας “Πελέ” φαίνεται πως πήρε ο Δήμος της Πέγειας.

Μετά την αναφορά του προέδρου της ΦΙΦΑ ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προτίθεται να ζητήσει από τις οικείες Ομοσπονδίες όλων των χωρών την μετονομασία ενός γηπέδου με το όνομα του μεγάλου Βραζιλιάνου άσου που πρόσφατα απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών ο Δήμος Πέγειας και ο Δήμαρχος έδρασαν αστραπιαία και ζητούν όπως το όνομα δοθεί στο στολίδι της Πέγειας.

Από τα γήπεδα όλης της Κύπρου το μεγαλύτερο στάδιο που δεν έχει ονομασία είναι αυτό της Πέγειας αφού όπως καλά γνωρίζουμε όλα τα μεγάλα γήπεδα έχουν ονοματοδοθεί έτσι ανοίγει ο δρόμος μετά την επιθυμίαα και του οικείου Δήνου να δοθεί σε ειδική τελετή το όνομα στο Στάδιο της Πέγειας.

Για χάρη της Ιστορίας να αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Στάδιο Πέγειας εγκαινιάστηκε από την πριγκίπισσα της Αγγλίας κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ και αδελφή του σημερινού Βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου επι δημαρχίας τότε του αείμνηστου Δημάρχου, Δημήτρη Καπετζιή.

Μάλιστα την ίδια χρονιά η Ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας είχε καταλύσει στην Πάφο όπου έκανε την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας θέλοντας να προετοιμαστεί σε ένα περιβάλλον όμοιο με της ελληνικής πρωτεύουσας, κυρίως κλιματολογικά.

Ακολούθως το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε ως η έδρα του ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας ενώ σήμερα είναι η έδρα της ομάδας Πέγεια Fc 2014 η οποία βρίσκεται στην 2η κατηγορία και έχει προοπτικές να ανέβει στην Ά κατηγορία.

Το στολίδι της Πέγειας χρησιμοποιείται επίσης από πολλές ομάδες στα πλαίσια των χειμερινών προετοιμασιών τους ενώ εδώ τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνται και αγώνες του διεθνούς και πολύ πετυχημένου τουρνουά ποδοσφαίρου Korantina Cup με τη συμμετοχή ομάδων κυρίως από τη Ρωσία, την Λεττονία και το Ισραήλ.

Πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Πέγειας έκανε την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός ενώ ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι του εξωτερικού δείχνουν ενδιαφέρον για να προετοιμαστούν στην Πέγεια.