ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι: Ο Ακρίτας τις εντυπώσεις και η Πάφος τη νίκη και τα γκολ (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι που είχε εφτά γκολ, δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, η Πάφος FC αναδείχθηκε νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, επικρατώντας δύσκολα του μαχητικού Ακρίτα Χλώρακας με 5-2.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πιο κεφάτη έδειχνε η ομάδα του Ακρίτα Χλώρακας, η οποία κατάφερε να προειδοποιήσει την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ με το μακρινό σουτ του Σταύρου Γαβριήλ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η Πάφος ανέβαζε στροφές και έψαχνε κυρίως με μακρινές μπαλιές να χτυπήσει την άμυνα του Ακρίτα Χλώρακας.

Στο 16ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλακάρι, ο Κβίντα με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Καστεγιάνι, δίνοντας προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους.

Η αντίδραση του Ακρίτα ήταν σχεδόν άμεση όμως η τυχη δεν έκανε το χατίρι στους ποδοσφαιριστές του Μαρκ Βελάσκο. Συγκεκριμένα το μακρινό σουτ του Κονέ χτύπησε στο δοκάρι μετά την ασταθή απόκρουσητ του Άντος.

Η επόμενη καλή ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 32ο λεπτό. Ο Σεμέδο πάσαρε στον αμαρκάριστο Βαλακάρι μέσα στην μεγάλη περιοχή, ωστόσο το σουτ του Φινλανδού σταμάτησε ο Καστεγιάνι!

Tρία λεπτά αργότερα η Πάφος λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Τάνκοβιτς το οποίος κόντραρε σε αμυντικό προσέκρουσε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Ότι δεν κατάφερε ο Τάνκοβιτς πέτυχε στο 41′ ο Βαλακάρι. Μετά από μπαλιά πάρε-βάλε του πρώτου ο Φινλανδός μέσος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0.

Παρότι όλοι πίστεψαν ότι η αναμέτρηση κρίθηκε, η ομάδα της Χλώρακας είχε απάντηση και μάλιστα εκκωφαντική.

Αρχικά οι “πράσινοι” κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με το κοντινό πλασέ του Ραμίρες και στο 43′, για να φθάσουν στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα με το σουτ του Ελ Τζεμιλί. Και στα δύο γκολ η άμυνα της Πάφος FC πιάστηκε “αδιάβαστη”. Το 2-2 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Χένινγκ Μπεργκ προχώρησε σε διπλή αλλαγή, αλλάζοντας πρόσωπα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Συγκεκριμένα τις θέσεις των Κανέ και Ναμ πήραν οι Πελάγιο και Χότσκο.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Πάφος προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να βρει τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο γκολ που θα της έδινε πάλι προβάδισμα στο σκορ.

Στο 60ο λεπτό μετά εκτέλεση φάουλ του Βαλακάρι και ασταθή απόκρουση του Καστεγιάνι, ο Παλάσιος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το VAR ωστόσο επενέβη ακυρώνοντας το γκολ για οφσάιντ.

Η κυριαρχία της Πάφου συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και αυτή “καρποφόρησε” στο 67ο λεπτό. Αυτή την φορά το γκολ του Ζάιρο με προβολή ήταν κανονικό. Ο Βραζιλιάνος με το 11ο φετινό του γκολ σημείωσε το 3-2.

Ο Ακρίτας λίγο έλειψε να “παγώσει” και πάλι τους φίλους της Πάφου στο 70′. Ο Ραμίρες βρέθηκε μόνος απέναντι στον Άντος, με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να μπλοκάρει με το στήθος και να κρατά το 3-2.

Το γκολ που “κλείδωσε” τη νίκη για την Πάφο και ταυτόχρονα εξανέμισε τις ελπίδες για βαθμολογικό κέρδος για τον Ακρίτα μπήκε στο 85ο λεπτό. Ο Ζάιρο με το δεύτερο του γκολ στον αγώνα πέτυχε από κοντά το τελικό 4-2.

Το “κερασάκι” στην μεγάλη νίκη των γηπεδούχων έβαλε ο Χαμαντί Αλ Γκαντιουί. Ο Μαροκινός φορ στις πρώτες του επαφές με την μπάλα διαμόρφωσε με διαγώνιο πλασέ το τελικό 5-2 υπέρ της Πάφου.

Με το σημερινό τρίποντο η Πάφος FC έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τους ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ με 29 βαθμούς, ενώ ο Ακρίτας παραμένει στην τελευταία θέση με 7 βαθμούς.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα: