ΚΟΕΚ: “Ντροπή… Εκατοντάδες παιδιά του ΝΟ Πάφου έμειναν εκτός κολυμβητηρίου”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Θέση στην απόφαση του Δήμου Πάφου να ανοίξει και πάλι το κολυμβητήριο “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” όχι όμως για τους κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Πάφου πήρε η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΟΕΚ:

ΝΤΡΟΠΗ!

Λύπη και αποτροπιασμό αλλά όχι έκπληξη μας προκαλεί η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου για το άνοιγμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης». Οι πρόσφατες ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου δεν μας επέτρεπαν να ελπίζουμε ότι η κατάληξη αυτής της ιστορίας θα μπορούσε να ήταν καλύτερη από την οριστική διάλυση του Ναυτικού Ομίλου Πάφου. Κάτι για το οποίο εξάλλου μας προειδοποίησε πρόσφατα, ή καλύτερα μας απείλησε σημαντικό πρόσωπο της πόλης. Και όπως δείχνουν τα πράγματα μπαίνει οριστικά η ταφόπετρα σε ένα από τα λίγα σωματεία της πόλης που υπάρχει εδώ και 50 χρόνια, σε ένα από τα παλαιότερα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης.

Το κολυμβητήριο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» που για δύο ολόκληρους μήνες παρέμενε κλειστό, στερώντας την άθληση σε εκατοντάδες παιδιά της πόλης, γιατί τάχατες υπήρχαν τσακωμοί μεταξύ του Ναυτικού Ομίλου Πάφου και του Όμιλου Υδατοσφαίρισης Πάφου, άνοιξε όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πάφου μόνο για το Πρόγραμμα του ΑΓΟ – Αθλητισμός Για Όλους και για την υδατοσφαίριση του ξαφνικά εμφανισμένου στον χώρο της κολύμβησης, Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης». Τα εκατοντάδες παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Πάφου δεν μπορούν να μπουν στο κολυμβητήριο, γιατί όπως λέει η ανακοίνωση δεν υπέγραψε ο όμιλος τους το μνημόνιο συναντίληψης που ετοιμάστηκε από τον Δήμο Πάφου. Ένα μνημόνιο το οποίο περιλαμβάνει όρους που επηρεάζουν δυσμενώς μόνο τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου και στην ουσία τον καταδικάζουν σε αφανισμό. Και μάλιστα σε ένα κολυμβητήριο που ανήκει στο κράτος και η λειτουργία του χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το κράτος, που μέχρι σήμερα δεν έχει επέμβει ή πάρει θέση επί του θέματος.

Ο Δήμος Πάφου παραχωρεί ώρες και διαδρομές στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» που δεν είναι μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης και που μέχρι πριν μερικές βδομάδες δεν είχε την παραμικρή σχέση με τα αθλήματα της κολύμβησης, ενώ αφήνει εκτός κολυμβητηρίου τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, το μόνο αναγνωρισμένο σωματείο στην Πάφο από την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης και ένα από τα παλαιότερα μέλη της.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Γιατί το ιστορικό σωματείο Ευαγόρας Παλληκαρίδης αποφάσισε ξαφνικά να ενδιαφερθεί για το άθλημα της Υδατοσφαίρισης, συμμετέχοντας τώρα στον αποκλεισμό του Ναυτικού Ομίλου Πάφου από το κολυμβητήριο? Γιατί όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πάφου και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν τηρούν σιγή ιχθύος? Γιατί το κράτος δεν παίρνει θέση? Γιατί οι βουλευτές Πάφου και οι υποψήφιοι Προέδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας που προέρχονται από την Πάφο, ενώ είναι ενήμεροι για το θέμα μένουν μακριά? Ποιον φοβούνται? Τα εκατοντάδες παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Πάφου που έμειναν εκτός κολυμβητηρίου είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού? Για ποιο λόγο στερούνται την άθληση και το άθλημα που αγαπούν?