Ήττα “μαχαιριά” για τον Ακρίτα Χλώρακας (Εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ο Ακρίτας προηγήθηκε, είχε τις ευκαιρίες να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα με ανατροπή του σκορ κατάφερε να φύγει από το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” με το τρίποντο κερδίζοντας με 2-1 και ταυτόχρονα να υποχρεώσει την ομάδα της Χλώρακας στην 12η φετινή της ήττα που την κρατά στον πυθμένα της βαθμολογίας με 7 βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ωραία ανάπτυξη κυρίως από δεξιά μερία. Απ’ εκεί μάλιστα προήλθε και το γκολ με το οποίο πήραν προβάδισμα.

Συγκεκριμένα στο 33ο λεπτό μετά από συστημένη μπαλιά του Σέχιτς ο Τζαουάντ Ελ Τζεμιλί με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα με δύναμη στα δίκτυα του Μελισσά.

Ο Ακρίτας θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο γκολ πριν την ολοκλήρωση του α’ μέρους, ωστόσο η σέντρα-σουτ του Σέχιτς βρήκε στο οριζόντιο δοκάριο και έφυγε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της Χλώρακας καθώς στο 52ο λεπτό μέσω VAR κέρδισε πέναλτι για σπρώξιμο μέσα στην μεγάλη περιοχή. Δυστυχώς όμως για τους γηπεδούχους ο Άμπραχαμ νικήθηκε από την άσπρη βούλα από τον Μελισσά.

Στο 86′ οι “πράσινοι” λίγο έλειψε να πετύχουν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ που θα τους έβαζε και πάλι μπροστά στο σκορ όμως την κεφαλιά του Ντραμέ έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Μελισσάς.

Παρά την απογοήτευση του χαμένου πέναλτι οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι και στην συνέχεια του αγώνα. Μάλιστα, στο 69′ απώλεσαν τεράστια ευκαιρία με πλασέ του Σέχιτς νε φεύγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο Ακρίτας δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ το οποίο δικαιούταν βάση απόδοσης και ευκαιριών και το “πλήρωσε” στο 78ο λεπτό. Η Νέα Σαλαμίνα με το πλασέ του Ντιακιτέ ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Ότι δεν κατάφερε ο Ακρίτας το πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα στο 88ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι με το πλασέ του Τιάγκο από κοντά κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Το 2-1 υπέρ των “ερυθρολεύκων” παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η σημερινή ήττα για τον Ακρίτα είναι αρκετά οδυνηρή, καθώς η ομάδα της Χλώρακας θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση: